90% din blockbuster-ul DC Comics Aquaman a fost filmat cu camere IMAX

de Cinemagia în 19 Dec 2018
Filmul va putea fi urmărit în avanpremieră, începând din 19 decembrie, în formatele IMAX 3D, 4DX 3D și 3D

Marile studiouri aleg, tot mai des, să utilizeze camerele IMAX când vine vorba de filme cu supereroi, iar mult-așteptatul blockbuster Aquaman are numeroase secvențe de acțiune, atât pe pământ, cât și sub apă, 90% din acțiunea filmului fiind filmată cu camerele de înaltă rezoluție IMAX, după cum a declarat regizorul James Wan. În România, există două săli T IMAX - în București și la Timișoara.

Peste 90 de minute din producție, mai mult de jumătate din film, aduc în sala T IMAX cu până la 26% mai multă imagine pe ecran, pentru o perspectivă panoramică ce ne va umple vederea periferică. Frumusețea Atlantidei este, astfel, foarte bine pusă în evidență.

Filmul dezvăluie povestea de origine a lui Arthur Curry, alias Aquaman, jumătate om, jumătate ființă atlantică, un om prins între două lumi în călătoria vieții sale –o călătorie care nu numai că îl forțează să se confrunte cu cine este cu adevărat, ci și să descopere dacă este vrednic să fie ceea ce s-a născut să fie... un rege.

Adâncurile Atlantidei prind viață în format IMAX ca în nici un alt format. Cele mai incredibile culori, imaginile clare ca lacrima și luminozitatea ecranului IMAX vor arăta o lume subacvatică greu de imaginat, iar incredibilele regate subacvatice ne vor copleși.

Filmele IMAX nu sunt menite pur și simplu să fie vizionate, ci sunt destinate să-i aducă pe spectatori în mijlocul acțiunii. Fie pe uscat, fie sub apă, publicul se va bucura de o experiență cu adevărat incredibilă și se va simți transportat în lumea lui Aquaman.

Exploreaza subiecte similare:

Aquaman

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mihnea_aspru95 pe 20 decembrie 2018 01:23
92 de minute, deci peste 90min, cum ați spus. Dar asta pentru proiector cu laser digital IMAX (ceea ce T IMAX nu are). Imax-ul din România (cele două săli), au proiectoare digitale normale. Așa că, chiar sunt curios câte secvențe vom avea pe tot ecranul, astfel vom avea și o calitate mai bună a imaginii pe acele scene (măcar 65 de minute).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells