Actori de Oscar dau viaţă excentricelor personaje din „Alice în Ţara Oglinzilor”

de Cinemagia în 30 Mai 2016
A avut premiera pe 27 mai 2016, în format 3D, IMAX 3D și Dolby Atmos, variantă subtitrată

Mia Wasikowska, Johnny Depp, Michael Sheen, Alan Rickman, Stephen Fry, Anne Hathaway şi Sacha Baron Cohen sunt doar câteva dintre marile nume de la Hollywood care aprind imaginaţia cinefililor de pretutindeni în noua ecranizare Disney „Alice Through the Looking Glass”/„Alice În Ţara Oglinzilor”.

Filmul „Alice Through The Looking Glass”/„Alice În Ţara Oglinzilor” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 27 mai 2016, în format 3D, IMAX 3D și Dolby Atmos, variantă subtitrată.

În noul film Disney „Alice În Ţara Oglinzilor”, Alice (Mia Wasikowska) se reîntoarce în lumea bizară din Underland şi călătoreşte înapoi în timp pentru a-l salva pe Pălărierul Nebun (Johnny Depp). În scenă intră şi Iepurele Alb (Michael Sheen), Absolem (Alan Rickman), Pisica de Cheshire (Stephen Fry) şi Mirana (Anne Hathaway), dar şi un personaj cu totul deosebit Timpul însuşi (Sacha Baron Cohen), jumătate om, jumătate ceas.

În rolul blândei Regine Albe – Mirana - o regăsim pe Anne Hathaway, care spune despre personajul său că, deşi e de partea binelui, situaţia în care se găseşte e mult mai încâlcită decât pare. „Ceea ce m-a atras teribil la acest film este faptul că Mirana nu e deloc perfectă. Din contră, are ceva din întunecimea surorii ei, chiar dacă îşi reprimă puternic această latură”, spune actriţa. Sora ei, temperamentala Regină Roşie, e interpretată de Helena Bonham Carter.

Revelaţia noului film este, însă, Alice Kingsleigh, interpretată de Mia Wasikowska. De data aceasta, Alice este o tânără foarte hotărâtă, nu doar o fetiţă visătoare şi nonconformistă. Acum, la maturitate, ea se luptă să găsească acel echilibru care să o ajute să împace curiozitatea proprie cu aşteptarea celorlalţi de a se conforma vieţii de adult. „Alice e un personaj minunat, e mult mai matură şi stăpână pe sine acum, mai ales după ce a revenit din lunga călătorie pe mare. E şi mult mai încrezătoare, dar şi mai inspirată şi entuziastă”, spune actriţa.

Regizorul noii pelicule, James Bobin, completează: „Alice, aşa cum a fost imaginată de Lewis Carroll, era o fată vizionară şi bizară, un model feminin puternic în societatea victoriană patriarhală, un fel de femeie modernă într-o societate demodată”.

Voci de neuitat: Alan Rickman, cunoscut publicului din seria „Harry Potter”, dă voce lui Absolem, o fostă omidă albastră cu o personalitate cam pompoasă, iar Stephen Fry o aduce în scenă pe simandicoasa pisică de Cheshire – Chessur – o felină vicleană şi pe care nu te poţi baza. Iar Michael Sheen îl face auzit pe Iepurele Alb, McTwisp, un personaj extrem de preocupat de propria punctualitate. Evident, cel mai excentric personaj este cel plăsmuit de scenarista Linda Woolvertoon şi intepretat de Sacha Baron Cohen: Timpul.

Cu o mână umană şi una mecanică, Timpul domneşte peste un spaţiu bizar şi are control asupra Cronosferei, o sferă lucitoare care îl ajută să se deplaseze oricând are nevoie în viitor sau în trecut.

Exploreaza subiecte similare:

Alice Through the Looking Glass

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells