Afacerea Est începe filmările

23 Iul 2015
Comedia neagră a lui Igor Cobileanski se lansează în vara lui 2016

Au început filmările pentru lungmetrajul Afacerea Est, o comedie neagră în regia lui Igor Cobileanski (foto dreapta). Co-producţia România-Lituania se va desfăşura în următoarele 20 de zile în oraşe de provincie şi sate din jurul Bucureştiului.

Filmul are ca protagonişti actori cunoscuţi din teatru şi film din România şi Moldova. Ion Sapdaru (foto stânga), cunoscut pentru rolurile din 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile (2007), de Cristian Mungiu, A fost sau n-a fost? (2006), de Corneliu Porumboiu, şi California Dreamin’ (2007), de Cristian Nemescu, îl interpretează pe Petro, un personaj impulsiv, descurcăreţ, dar şi un maestru al înşelăciunilor. El devine prietenul şi partenerul de afaceri al lui Marian, jucat de Constantin Puşcaşu (foto centru, actor al Teatrului Naţional din Iaşi din 1991).

Marian este cântăreţ la corul local din Leova, este intelectualul orăşelului de provincie, foarte cinstit şi îşi doreşte să strângă bani pentru a se însura cu iubita sa, Veronica. Cei doi se împrietenesc treptat pe parcursul călătoriei lor prin Europa de Est, în încercarea de a face un ban rapid pentru a-şi îndeplini fiecare visul şi a-şi depăşi condiţia. Marian şi Petro trec printr-o serie de aventuri şi obstacole, iar când aproape dau lovitura, pierd totul şi trebuie să înceapă de la zero. Scenariul este inspirat de poveştile de viaţă ale moldovenilor, pline de umor şi haz de necaz.

Producţia filmului este o provocare pentru întreaga echipă: filmări în aproximativ 60 de locaţii şi 87 de decoruri, inclusiv lucrul cu animale şi cu vehicule second hand, cum ar fi motoreta Carpaţi şi o dubiţă UAZ.

Filmările au debutat în Stâlpu, o comună la aproximativ 30 de kilometri de Bucureşti, în judeţul Giurgiu, la o avicola dezafectată, şi vor continua în Bucureşti, pentru filmări de interior, urmate de Urziceni şi Titu. Producţia se va încheia în a doua jumătate a lunii august, iar filmul va fi lansat în vara anului 2016.

În urmă cu un an, Igor Cobileanski a semnat regia primului sezon al serialului Umbre, difuzat de HBO România. Afacerea Est este al doilea lungmetraj al regizorului, după La limita de jos a cerului (2013) şi scurt-metraje apreciate în circuitul festivalier naţional şi internaţional (Colecţia de arome - 2013, Plictis şi (inspiraţie) - 2007, Saşa, Grişa şi Ion - 2006 şi multe altele).

Lungmetrajul este produs de Alien Film România, reprezentat de Iuliana Tarnoveţchi, şi Just a moment, Lituania.

Exploreaza subiecte similare:

Igor Cobileanski, Ion Sapdaru, Constantin Puscasu, Afacerea Est, Umbre, The Unsaved

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells