Aiuritul Owen Wilson

de Ştefan Dobroiu în 21 Nov 2011
Aiuritul Owen Wilson

Anul acesta l-ai văzut în Midnight in Paris şi Concediu de la căsniciei şi l-ai auzit în Maşini 2: Owen Wilson, unul dintre cei mai iubiţi actori de comedie ai momentelui, a împlinit săptămâna trecută 43 de ani.

L-ai văzut pentru prima oară în Tipu' de la cablu, filmul regizat de Ben Stiller în 1996, iar de atunci o fost o prezenţă constantă pe marele ecran, mai întâi în roluri secundare şi apoi în roluri principale. Specialitatea sa sunt comediile, de la cele uşor sumbre precum Tipu' de la cablu, la trăsnăi iubite în lumea întreagă precum seria Meet the Parents. Chiar dacă şi-a încercat puterile şi cu alte genuri şi lasă o impresie cât se poate de bună în cea mai recentă producţie a lui Woody Allen, Miezul nopţii în Paris, Owen Wilson nu pare să se îndepărteze de la genul care l-a făcut celebru.

Cea mai recentă lansare a sa, The Big Year, a avut premiera americană la începutul lunii octombrie, înregistrând un eşec financiar răsunător pentru o producţie cu Wilson, Steve Martin şi Jack Black pe afiş. Cu un buget de peste 40 de milioane de dolari, filmul nu a reuşit să încaseze decât şapte, fiind scos ulterior din programul multora dintre cinematografe. Cu siguranţă nu o să-l vezi la noi pe marile ecrane...

Un rol secundar în Anaconda, filmul care o aducea pe Jennifer Lopez în atenţia agenţilor de casting de la Hollywood în 1997, o apariţie în mega-succesul lui Michael Bay Armaggedon şi un rol important în The Haunting, horror-ul cu Liam Neeson şi Catherine Zeta-Jones, îl recomandă pentru Meet the Parents/Un socru de coşmar, unul dintre cele mai mari succese recente ale comediei americane. Realizat cu doar 55 de milioane de dolari, filmul lui Jay Roach avea să-şi sfârşească periplul prin cinematografe cu un onorant total de 330 de milioane de dolari, justificând două continuări. Owen Wilson face impresie în rolul relaxatului fost logodnic al soţiei eroului, Greg/Gaylord, interpretat de Ben Stiller.

Owen continuă seria de succese de casă cu Shanghai Noon, o comedie în care împarte ecranul cu popularul Jackie Chan, şi Behind Enemy Lines, un thriller de acţiune cu Gene Hackman. Începe o colaborare cu apreciatul regizor Wes Anderson în The Royal Tenenbaums/O familie genială, urmând să apară şi în The Life Aquatic with Steve Zissou, The Darjeeling Limited şi Fantastic Mr. Fox, cele mai recente titluri din cariera regizorului şi scenaristului pe care l-a ajutat să scrie Bottle Rocket în 1996 şi Rushmore în 1998.

A avut ghinionul ca Zoolander, colaborarea sa cu Ben Stiller din 2001, să apară la exact două weekenduri după atacul de la 11 septembrie. Chiar dacă încasările nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, comedia cu habarnistul topmodel masculin interpretat de Stiller a devenit foarte populară de-a lungul anilor, o continuare fiind tot mai aşteptată în a doua jumătate a deceniului trecut. Încă se vorbeşte de ea!

Unul dintre cele mai mari succese ale sale a venit în 2005: Spărgătorii de nunţi/Wedding Crashers a avut un buget de 40 de milioane de dolari şi încasări de aproape 300 de milioane. Comedia lui David Dobkin este adesea prezentă pe listele celor mai bune comedii ale deceniului şi l-a confirmat şi pe Vince Vaughn drept un actor cu mare potenţial, cel puţin în ceea ce priveşte acest gen.

După un 2011 cu patru premiere importante, actorul pare să ia o pauză. Deocamdată nu există niciun proiect ancorat în programul său, chiar dacă publicaţiile specializate au precizat săptămânile trecute că Wilson ar treubi să apară în cel mai recent film al lui Warren Beatty, un biopic bazat pe viaţa magnatului Howard Hughes (explorată şi în The Aviator). Beatty încă se chinuie să pună laolaltă bugetul. Cine ştie, probabil că actorul preferă să se bucure de băieţelul său Robert Ford Wilson, născut în luna ianuarie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
pa3ck pe 21 noiembrie 2011 12:44
dupa parerea mea,Owen Wilson este printre cei mai buni actori ai momentului.
Crist11 pe 21 noiembrie 2011 14:42
Pentru mine este unul dintre cei mai buni actori dar, de comedie.
alex_il_fenomeno pe 21 noiembrie 2011 16:50
cat de bun poate sa fie ca si comediant ! la mai multe filme !
DARK333REM pe 21 noiembrie 2011 19:10
AsA e :) E foarte bun ca si COMEDIANT :X
Beatryce pe 21 noiembrie 2011 17:55
deci ce imi place de tipul asta :x
e un actor ff bun..

DARK333REM pe 21 noiembrie 2011 19:11
:)) :-P
xerses pe 22 noiembrie 2011 00:09
Ma bucur pentru el.Imi place sa-l vad in comedii.Il urmaresc constant in orice film apare.
andreeeeeeea pe 3 februarie 2012 20:06
"Aiuritul Owen Wilson" :)) oh, ma amuza titlurile voastre.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells