Alan Rickman, răpus de cancer

de Gloria Sauciuc în 14 Ian 2016
Actorul, premiat cu BAFTA, Golden Globe, Emmy și cu premiul Breslei Actorilor (Screen Actors Guild), avea 69 de ani

Actorul Alan Rickman, interpretul profesorului Severus Snape din franciza cinematografică Harry Potter, a murit la vârsta de 69 de ani, la Londra, informează bbc.com

A fost unul dintre cei mai apreciati actori de film, televiziune si teatru din Marea Britanie. Starul britanic, cunoscut şi pentru rolurile interpretate în filme precum Greu de ucis/Die Hard, Truly Madly Deeply şi Robin Hood, prinţul hoţilor/Robin Hood Prince of Thieves, a murit din cauza unui cancer, potrivit familiei sale. Agentul de presă al artistului a confirmat pentru BBC News decesul acestuia.  

Îi vom auzi vocea din 27 mai, odată cu lansarea la cinema a filmului Alice Through The Looking Glass, în care a dat glas omizii înțelepte...

S-a lansat în anii 1970, dar celebritatea a venit odată cu rolul Hans Gruber, oponentul lui Bruce Willis în filmul Die Hard. Rickman a câștigat mii de noi fani datorită încarnării Prfesorului Severus Snape, în seria Harry Potter. Alte roluri notabile ale lui Rickman sunt Jamie în Truly, Madly, Deeply și Colonel Brandon în versiunea din 1995 a clasicului Rațiune și simțire.

Pentru interpretarea călugărului rus enigmatic în filmul realizat de HBO Rasputin, Rickman a obtinut în 1996 premiile Emmy, Globul de Aur și SAG.
Pentru Robin Hood: Prince of Thieves a obținut premiul BAFTA pentru rol secundar. Alte filme: Blow Dry, The Search for John Gissing și Play (r. Anthony Minghella).

A regizat adaptarea pentru marele ecran The Winter Guest, cu Emma Thompson în rolul principal. Filmul a făcut parte din selectia oficială a Festivalului de la Venetia câstigând trei premii iar mai târziu a obținut premiul pentru „Cel mai bun lungmetraj” la Festivalul de la Chicago. 

Rickman a lăsat în urmă o soție, pe Rima, alături de care a trăit 50 de ani, fiind dragostea lui din liceu, scrie Sky News.

Exploreaza subiecte similare:

Alan Rickman, actor, Die Hard, Truly Madly Deeply, Robin Hood: Prince of Thieves, Harry Potter and the Sorcerer's Stone, Sense and Sensibility, Rasputin, Blow Dry, The Search for John Gissing, The Winter Guest

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lav pe 14 ianuarie 2016 18:18
o veste trista... a dat viata unora dintre cele mai inconfundabile personaje si cu siguranta nu-si spusese ultimele cuvinte in lumea cinemotografica R.I.P.
AeroX pe 14 ianuarie 2016 18:32
Cu siguranta mai avea destule de zis...cu o asemenea voce inconfundabila.
doinarac pe 14 ianuarie 2016 18:59
God rest his soul ! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Ce pacat ! Ce TRIST! :-( Mare pierdere pentru cinematografie!

Aceeasi varsta ca David Bowie, "aceeasi boala " !

xerses pe 14 ianuarie 2016 19:50
Vai, ce pacat! Dumnezeu sa-l odihneasca!
Theodor2011 pe 14 ianuarie 2016 20:28
69 de ani nu este o varsta foarte innaintata. Cancerul din pacate si acum in 2016 este incurabil. Se fac sedinte de chimioterapie (citostatice) pt al localiza, pt a nu ii da voie sa se raspandeasca in tot corpul (metastaza). Dar fara prea mare efect. In urma cu vreo 2-3 ore am aflat si eu pe un cont de socializare aceasta veste proasta. In Greu de Ucis si-a jucat destul de bine acel rol negativ. Mi-a placut cum a jucat si in westernul Quigley Down Under. DUMNEZEU sa-l odihneasca!
Rose pe 15 ianuarie 2016 10:24
R.I.P. Alan Rickman a realizat multe roluri memorabile. Pe lângă cele menţionate în articol, amintesc şi cel al Judecătorului Turpin din Sweeney Todd-2007-în care a dovedit că poate să şi cânte. De altfel, va rămâne în memoria spectatorilor pentru vocea sa inconfundabilă, cu inflexiuni sarcastice în special în rolurile malefice, care i s-au potrivit de minune.
Anton_Marcu pe 15 ianuarie 2016 13:15
Moartea nu face alegeri. Din păcate, Alan Rickman a întânit-o prea devreme. Păcat, mare păcat! Rolurile sale, mai ales cele negative, interpretate cu înaltă expresivitate, rămân de referință pentru mulți actori, dar și pentru cinefili.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells