Arnold Schwarzenegger era gata să renunţe la rolul din Terminator

de Cristina Grigore în 9 Oct 2012
Arnold Schwarzenegger era gata să renunţe la rolul din Terminator

Noul volum de memorii al lui Arnold Schwarzenegger, Total Recall: My Unbelivably True Life Story a fost lansat de curând, iar pe lângă unele noi dezvăluiri legate de infidelităţile sale din timpul relaţiei cu Maria Shriver, actorul se concentrează şi asupra carierei sale şi face cunoscute unele amănunte interesante legate de legătura sa profesională cu James Cameron alături de care a lucrat la The Terminator.

Starul descrie cum a fost cât pe ce să rateze rolul principal din film, deoarece era într-un punct al carierei în care se concentra mai mult pe roluri eroice, pozitive, şi nu dorea să schimbe acest lucru prin acceptarea unui rol de antagonist.

Cu toate că nu era prea convins de partitură, Schwarzenegger a mers totuşi la întâlnirea cu Cameron pentru a discuta despre asta şi a venit chiar cu unele recomandări. „Un lucru care mă îngrijora era că cel care îl va interpreta pe Terminator, fie el OJ Simpson sau altcineva, trebuia să fie antrenat corespunzător” spune actorul în carte. „Pentru că dacă tipul asta este într-adevăr o maşină, nici nu va clipi când va trage”.

„Atunci când îşi încarcă arma, nu va avea nevoie să se uite, pentru va fi un lucru automat, executat de un computer. Când ucide, nu va afişa nicio emoţie, nu vei vedea pe faţa lui niciun fel de expresie, nici, bucurie, nici victorie, nimic. Nu va clipi, nu va gândi, doar va acţiona”, continuă el.

Starul a fost însă convins de Cameron să accepte într-un final rolul şi şi a luat lucrurile foarte în serios. „Am lucrat cu arme zi de zi, până s-a dat startul filmărilor, iar în primele două săptămâni am exersat dezmembrarea şi reasamblarea armelor legat la ochi până când mişcările mele au devenit automate. Am petrecut ore nesfârşite pe terenul de antrenament, învăţând tehnici pentru un arsenal întreg de arme diferite şi m-am obişnuit cu sunetul lor, pentru a nu clipi apoi când le foloseam la filmări”.

Una dintre neînţelegerile avute cu James Cameron, îşi aminteşte actorul, a fost cea legată de replica „I’ll be back”, pe care el ar fi dorit să o pronunţe "I will be back", deoarece I se părea că sună ceva mai convingător şi mai mecanic venind din partea unei maşini. Însă Cameron a fost de neînduplecat. „Hai să o lăsăm aşa”, a spus el.

Însă cum actorul nu vroia să renunţe la propunerea sa, acesta ridicat vocea. „Ştii ceva? Ai încredere în mine, ok? Eu nu-ţi spun ţie cum să îţi faci rolul, tu nu-i spune mine cum să scriu un scenariu”, i-a spus cineastul. „Şi am filmat exact aşa cum era în scenariu”, notează Schwarzenegger.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 10 noiembrie 2012 11:15
atunci Arnold cred ca ar fi ramas un necunoscut...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells