Autoarea lui Harry Potter, la un pas de a-l „ucide” pe Ron Weasley

de Cristina Grigore în 1 Nov 2011
Autoarea lui Harry Potter, la un pas de a-l „ucide” pe Ron Weasley

Franciza Harry Potter este una din rarele serii de filme de asemenea amploare în care toate personajele principale supravieţuiesc până în final. Într-un interviu acordat publicaţiei The Guardian, autoarea cărţilor ce au stat la baza serei, J. K. Rowling, a dezvăluit că a fost foarte aproape de a-i sfârşi viaţa lui Ron Weasley, bunul prieten al lui Harry şi Hermione Granger.

„Probabil că o să vi se pară amuzant, dar am avut încă de la început în plan ca nici unul dintre ei [dintre protagonişti] să nu moară”, a mărturisit Rowling. „Cu toate acestea, pe la mijlocul ultimei cărţi a seriei, ceea ce reflectă, cred, momentele mai puţin plăcute prin care treceam atunci, am început să mă gândesc că aş putea să-l elimin pe unul din ei. Aşa, pur şi simplu. Dar cred că dacă e să fiu absolut sinceră, deşi mă gândeam serios să-l ‘ucid’ pe Ron, până la urmă nu aş fi făcut-o”.

Chiar dacă a scăpat până la urmă teafăr din „mâinile” scriiitoarei, nu putem să nu ne gândim cum ar fi arătat finalul celei de-a şaptea cărţi Harry Potter, dacă personajul interpretat în film de Rupert Grint, ar fi fost „eliminat”.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
amalius2000 pe 1 noiembrie 2011 12:43
Pai Harry ar fi uitat-o pe Ginny si de cupla cu Hermione :D ca sa nu ramana singurica :))
CmrsCristina pe 1 noiembrie 2011 13:56
SIncer a facut o alegere buna, as fi fost foarte suparata sa il "elimine", dupa parerea mea nu ar mai fi avut niciun farmec
mihhai pe 1 noiembrie 2011 15:17
de acord cu tine , cousin
Crist11 pe 1 noiembrie 2011 17:09
Pai daca il omora la sfarsit, ar fi avut un final DE PROPORTII... crede-ma ar fi fost mai bine asa.
alex_il_fenomeno pe 1 noiembrie 2011 14:21
va spun eu : ar fi fost mult mai trista aceasta parte si ar fi innegrit considerabil franciza . mai bine ca totul a fost ok .
b0b0cin3filul pe 1 noiembrie 2011 15:06
Eu, in timp ce urmaream a doua parte din a saptea parte....etc, tot asteptam sa moara chiar personajul principal, Harry Potter, sa fie mai dramatic. Mi s-a parut ca s-a terminat intr-o nota prea optimista. In LOTR avem cunoscuta scena cand Frodo trebuie sa plece cu elfii, si toata lumea plangea...ei dupa ce urmaresti 3 parti a cate 4 ore, parca parca ceri mai mult, vrei sa traiesti filmul...si cred ca intr-o maniera prea optimista nu poti cere prea multe sentimente de la cititori, sau in cazul meu, doar cinefili.
Daca era sa omoare pe cineva, acela ar fi trebuit sa fie Harry si sa se intample la final. Daca omora pe unul dintre ceilalalti doi, totul se strica, unul nu putea trai fara celalalt, asa Harry era cel care s-a sacrificat in numele magiei tot timpul. Era povara lui, ca si Frodo cu Inelul.

paul_borle pe 1 noiembrie 2011 15:45
L-a ucis pe Harry...doar că Harry a decis să...vină înapoi! :))
Crist11 pe 1 noiembrie 2011 17:11
Cand zici ' a fost ucis ' ucis trebuie sa ramana, daca nu, degeaba l-ai ucis, intelegi :))
AeroX pe 1 noiembrie 2011 15:44
Eu cred ca J.K. Rowling a omorat personaje cu cap. Eu cred ca a vrut ca personajul principal(Harry), cat si cititorul sa invete ceva din asta. Eu cel putin am inteles ceva din asta. A ales ea cu atentie ce personaje sa moara. Seria e oricum mult mai dramatica, dar observ ca nimeni nu realizeaza. Avem un erou tragic: Severus Snape. Asta face mai mult decat moartea lui Harry Potter si Ron Weasley la un loc, si sa fi ramas Hermione si Ginny singure :D Asta e remarcabil la seria Harry Potter, nu ce se spune in articol, total eronat.
HarryCineastul5 pe 1 noiembrie 2011 20:34
Logic, dar unii nu vad.....
Liviu2995 pe 1 noiembrie 2011 21:30
Practic si pe Harry la omorat intr-un fel,oamenii care nu citisera cartea inainte puteau sa jure ca el a murit cu adevarat partea asta este una plina de mister deoarece oamenii se intreaba chiar a murit? cum? parca binele trebuie sa invinga raul? este facuta cu mult cap si se leaga de celelalte lucruri.
Crist11 pe 1 noiembrie 2011 17:11
ATAT POSTEZ !!!
De cand asteptau Poteristii un articol :))

AeroX pe 1 noiembrie 2011 19:17
ATAT MAI POSTEZ !!! De cand astepta Crist11 sa aiba grija sa mentioneze asta!
MissBlossom01 pe 6 noiembrie 2011 14:48
=))
Beatryce pe 1 noiembrie 2011 18:12
:))si asa in 7 x 2 or murit personaje la greu:))cat pt toate seriile..asa ca..au fost deajuns :x
Bayard pe 2 noiembrie 2011 00:48
doar personaje secundare
Bayard pe 2 noiembrie 2011 00:48
ah, cu exceptia lui Snape
cristi88 pe 1 noiembrie 2011 18:31
pai atat asteapta hermione, sa moara wesley si sa si-o puna cu potter :)))
Vorador pe 2 noiembrie 2011 00:21
''Franciza Harry Potter este una din rarele serii de filme de asemenea amploare în care toate personajele principale supravieţuiesc până în final.''
Au murit o multime de personaje pozitive si a fost de ajuns,in ultima parte din HP au murit mai multi decat in toata seria Lotr.

Bayard pe 2 noiembrie 2011 00:47
Ai dreptate :), daca te referi la personaje principale.... ca numeric, e un macel in randul alora buni :)
Bayard pe 2 noiembrie 2011 00:46
Ei, cu siguranta ar fi fost un final mult mai realist decat varianta finala.... marea marea majoritate a personajelor pozitive supravietuiesc, desi sunt foarte multi copii neexperimentati printre ei.... e un fel de basm, asa ca e de inteles, insa eu cred ca ar fi fost un final excelent daca unul din cei 3 ar fi murit. Da, cu siguranta mai trist ..... insa daca esti convins inca de la primul roman, ca toti scapa, stii practic inceputul si finalul si mai conteaza doar modul cum ajungi acolo, nu??? O opera cu final incert este cu siguranta mai palpitanta.... (acum vorbesc la modul general... ca din cei 3, Ron ar fi fost primul pe care l-as fi salvat :) nu as fi vrut sa-l omoare)
cristi88 pe 2 noiembrie 2011 02:08
Cum bai, parca potter murise, dar a fost inviat cu globurile dragonului nu ? Oricum wesley tot urat e, nu il plangea nimeni daca crapa. Si dumbledore e homo, la propriu
HarryCineastul5 pe 2 noiembrie 2011 19:53
si tu arati ca mama dracului cand se dadea cu lotiune de rahat pe fata la propiu pricepi?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells