Bazate pe cazuri reale. Șapte filme biografice în 2018

de Gloria Sauciuc în 28 Ian 2018
„Banditul Whisky” rulează pe marile noastre ecrane

Povestea lui Ambrus Attila, banditul originar din România, l-a atras atât de mult pe regizorul născut la Los Angeles Nimrod Antal, încât a decis să-i dedice ultimul său film. Pelicula Banditul Whisky a fost lansată oficial în România pe 26 ianuarie. Cu o săptămână înainte, se lansa pe marile noastre ecrane Darkest Hour. Ziua decisivă. Așadar, iată un bun moment pentru a trece în revistă filmele biografice ale lui 2018.

Banditul Whisky (în cinematografe)
Ambrus Attila a ajuns unul dintre cele mai savuroase subiecte ale presei din toată Europa de Est începând cu anul 1993. Banditul legendar al Ungariei şi cel mai îndrăgit, un bărbat născut la Miercurea Ciuc și crescut în România comunistă, guvernată de Nicolae Ceaușescu, a fugit din țara noastră în 1988 ascuns sub un tren de marfă, în speranța unui viitor mai bun în Ungaria. Pe 22 ianuarie 1993, Ambrus intra în sediul poștei cu un pistol cu aer comprimat în mână. Funcționarii i-au dat toate încasările. Atunci și-a dat seama că aceasta este viața pe care și-o dorea...  Înainte de fiecare lovitură, bea un pahar sau două de Whisky. Poliţia nu avea piste şi nici speranţe să-l prindă... Presa l-a botezat „Banditul Whisky”. Evitând să agreseze pe cineva, bărbatul a devenit popular pentru că făcea de râs autoritățile fără vărsare de sânge. Povestea vieții lui se poate vedea acum pe marile noastre ecrane. Pe Imdb, filmul are o notă de 8,3, ceea ce reprezintă un rating ridicat.

Darkest Hour. Ziua decisivă (în cinematografe)
„Dintre toate personajele măreţe ale secolului XX, bune sau rele, Winston Churchill a fost personalitatea cea mai valoroasă pentru umanitate şi, totodată, cea mai seducătoare. Nici o altă viaţă nu e presărată cu mai multe învăţăminte, mai ales pentru tineri: cum să foloseşti în favoarea ta moştenirea unei copilării nefericite; cum să profiţi cu entuziasm de toate situaţiile prielnice: fizice, morale şi intelectuale; cum să ai un curaj nebun, să-ţi cultivi succesul şi să nu te laşi impresionat de inevitabilele nereuşite; şi cum să cultivi, în timp ce dai curs ambiţiei nestăpânite, însufleţit de vitalitate şi pasiune, valori precum prietenia, generozitatea, compasiunea şi decenţa", scria Paul Johnson despre Churchill, protagonistul biografiei de pe marile noastre ecrane.

First Man (octombrie)
Atunci când ne referim la „primul om”, nu este vorba de oamenii cavernelor, ci de biografia lui Neil Armstrong semnată de către Damien Chazelle cu Ryan Gosling în rolul principal. Iar pentru cei care preferă un astronaut cu o calviţie sexy, în acelaşi film Corey Stoll joacă rolul lui Buzz Aldrin. Şi - ca informaţie de trivia - e adevărat că Neil Armstrong a cântat jazz.

Mary Queen of Scots (noiembrie)
Saoirse Ronan (Lady Bird) joacă rolul reginei titulare în filmul semnat de către Josie Rourke - Donmar Warehouse. Aşa cum era de aşteptat, apare în calitate de adversară a ei Elisabeta I a Angliei, jucată de către Margot Robbie. Tentativele reginei Mary Stuart de a o răsturna pe Elisabeta, Regina Angliei, îi vor atrage condamnarea la ani întregi de închisoare, înainte de a fi executată. Pe 23 iunie 2017, actriţa germano-română Maria-Victoria Drăguş s-a alăturat distribuţiei în rolul unei femei din nobilimea scoţiană, prietenă din copilărie cu regina, anume Mary Fleming, marcând astfel debutul internaţional al lui Drăguş. Echipa filmului îi include pe câştigătorii de Oscar - costumiera Alexandra Byrne, machieuza Jenny Shircore şi monteurul Chris Dickens, scenograful câştigător de premiu Emmy James Merifield, şi directorul de imagine câştigător de BAFTA John Mathieson.

Bohemian Rhapsody (25 decembrie)
Mult-amânata biografie a lui Freddie Mercury îl pune pe Rami Malek (Mr. Robot) într-o postură care îi solicită corzile vocale, în rolul legendarului solist al trupei Queen. Fiind o cronică a acelor ani care au dus la legendara apariţiei a trupei la concertul Live Aid din 1985, filmările au început în Londra în septembrie 2017, sub coordonarea lui Bryan Singer. Însă, în decembrie 2017, după luni de filmări, Singer a fost concediat pentru absenţa de pe platou de numeroase ori şi pentru neînţelegeri cu actorii şi cu echipa de filmare. Dexter Fletcher a fost angajat la scurt timp pentru a completa locul lipsă şi pentru a finaliza filmările şi post-producţia. Filmul este programat pentru premiera în România pe 25 decembrie 2018.

Backseat (2018)
Povestea lui Dick Cheney, cel mai puternic vicepreşedinte al Statelor Unite din istoriei, şi modul în care politica pe care a aplicat-o a schimbat lumea. Pentru a intra în rol, Christian Bale a luat în greutate 20 de kilograme, s-a ras pe cap şi şi-a albit sprâncenele, declarând ulterior că a obţinut acest fizic pentru rol mâncând produse de patiserie. Filmul aduce alături o parte din echipa de filmare care a lucrat pentru The Big Short (2015), inclusiv regizorul Adam McKay, actorii Christian Bale şi Steve Carell, ca şi producătorul Brad Pitt. Christian Bale a fost iniţial cooptat pentru a-l jua pe George W.Bush în W. (2008) înainte de a renunţa la film şi de a fi înlocuit cu Josh Brolin. În schimb, Bale joacă în acest film rolul vicepreşedintelelui lui Bush, Dick Cheney. Christian Bale a susţinut că, datorită stilului de regie al lui Adam McKay, a fost necesar ca el însuşi să facă mai multe cercetări pentru acest film decât pentru oricare altul: nu numai să adopte manierismele şi jargonul lui Cheney, dar să ştie exact aceleaşi lucruri ca şi vicepreşedintele: politici, evenimente istorice, abrevieri şi alte lucruri de care vicepreşedintele ar fi fost informat într-un moment sau altul.

Lucy şi Desi
Lucille Ball şi Desi Arnaz ar putea fi cel mai celebru cuplu din istoria televiziunii, iar povestea lor ar putea să nu fie doar despre iubirea care i-a legat, dar şi despre relaţia lor profesională. Filmul despre ei vine acum pe marile ecrane. Deadline arată că actriţa de Oscar Cate Blanchett va juca rolul lui Lucille Ball în Lucy şi Desi, o biografie care ilustrează relaţia între actriţă şi soţul/partenerul ei Desi Arnaz. Un lucru bun pare să fie că actorul câştigător de Oscar Aaron Sorkin va semna regia filmului. Lucille Ball şi Desi Arnaz au avut una dintre cele mai mediatizate relaţii conjugale de la Hollywood, nu numai pentru că aceasta a ţinut 20 de ani, dar şi pentru că relaţia a fost cel mai adesea dublată de rolurile lor pe marele ecran. Pe lângă rolurile de cinema şi radio, cuplul a făcut un tur prin America în 1951, pentru a-şi creşte publicitatea. În jurul momentului în care spectacolul a luat naştere, Lucy şi Desi o aveau pe fiica lor, Lucie, fetiţa dovedindu-se purtătoare de noroc: emisiunea lor începea să aibă câte 40 de milioane de spectatori în fiecare săptămână. După alţi câţiva ani, Lucille l-a avut pe cel de-al doilea copil, Desi Arnaz Jr., având astfel ocazia să facă istorie fiind prima femeie gravidă care apare la TV.

Exploreaza subiecte similare:

A Viszkis, Darkest Hour , First Man, Damien Chazelle, Ryan Gosling, Corey Stoll, Mary Queen of Scots, Saoirse Ronan, Margot Robbie, Bohemian Rhapsody, Rami Malek, Christian Bale, Lucille Ball, Cate Blanchett

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 29 ianuarie 2018 01:35
Un marocan bulangiu in rolul lui Freddy Mercury e cea mai mare prostie pe lumea asta, leftistii lui peste prajit.
Cinefilus pe 2 februarie 2018 20:13
E un egiptean. :D Ok, ce actor vrei?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells