Câinele japonez, premiul cel mare la Vilnius

de Ştefan Dobroiu în 5 Apr 2014
Drama lui Tudor Cristian Jurgiu a fost considerată cea mai bună producţie din competiţia festivalului

Cea mai recentă ediţie a festivalului de la Vilnius s-a încheiat vineri, cu bucurie pentru echipa filmului românesc Câinele japonez: producţia Libra Film cu Victor Rebengiuc în rolul principal a fost considerat Cel mai bun film din competiţie.

"Un film românesc cu Victori Rebengiuc, cel mai apreciat actor în vârstă al ţării est-europene, în rolul principal foloseşte un câine robot ca leitmotiv pentru a crea o tulburătoare poveste despre pierdere, distanţă şi dragoste", scrie publicaţia The Hollywood Reporter. Aceeaşi publicaţie considera la sfârşitul lunii septembrie, când Câinele japonez concura în secţiunea New Directors a festivalului de la San Sebastian, că distribuţia şi-a interpretat "superb" partiturile şi că filmul de debut al lui Jurgiu reconfirmă "abilitatea cinema-ului românesc de a explora teme mari cu resurse minime".

Câinele japonez, despre un ţăran în vârstă care şi-a pierdut soţia, casa şi agoniseala de-o viaţă în urma unei inundaţii, s-a lansat în România pe 18 octombrie 2013 şi a fost văzut de 10.733 de spectatori. La cea mai recentă ediţie a premiilor Gopo, producţia i-a adus lui Victor Rebengiuc al doilea trofeu pentru Cel mai bun actor, după cel câştigat în 2011 pentru Medalia de onoare.

Exploreaza subiecte similare:

Câinele japonez, Victor Rebengiuc

Alte știri din cinema

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Garfield – Un film care reușește să capteze esența benzii desenate originale

O alegere excelentă pentru o după-amiază relaxantă în familie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 19 august 2014 00:49
Ma bucur sa aud ca filmele romanesti s-au impus si in alte tari cu mare succes, din nou :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells