Cameron consideră că un nou Oscar este "improbabil"

de Ştefan Dobroiu în 3 Feb 2010
Cameron consideră că un nou Oscar este "improbabil"

James Cameron crede că va pierde la următoarea ediţie a premiilor Oscar, care va avea loc pe 7 martie. Dar motivul ni se pare cel puţin surprinzător. "Cred că e foarte improbabil ca fulgerul să cadă de două ori în acelaşi loc", a spus Cameron pentru Empire, continuând: "Foarte improbabil să câştig mai ales după ce am făcut pe clovnul data trecută. E posibil să fie curioşi ce aş putea să mai fac acum." Regizorul se referă la discursul său din 1998, când, după ce a câştigat Oscarul pentru Titanic, a strigat "Sunt stăpânul lumii" (foto), replica personajului interpretat de Leonardo DiCaprio în film.

Se pare că James Cameron nu are nicio problemă să piardă Oscarul, atâta vreme cât îl pierde în faţa fostei sale soţii, Kathryn Bigelow, al cărei film The Hurt Locker a fost nominalizat la nouă dintre categorii, ca şi Avatar.

"The Hurt Locker este un film foarte, foarte puternic. Dintre nominalizaţi, e clar cel mai puternic", a spus Cameron. "Acum e clar momentul lui Kathryn. Aş fi fericit să pierd în faţa ei. Am deja una dintre dintre statuetele alea afurisite, m-ar enerva să câştige altcineva, dar nu m-ar deranja deloc să câştige ea", a sunat omagiul lui James Cameron.

După ce a fost prima femeie câştigătoare a unui premiu al breslei regizorilor de la Hollywood, Kathryn Bigelow ar putea fi prima femeie care pleacă acasă cu un Oscar pentru cel mai bun regizor.

Ce crezi, vom avea de-a face cu un Oscar la feminin? Cui i-ai dat TU Oscarul pentru cel mai bun film?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rob3rt_89 pe 3 februarie 2010 17:19
tarantino ar merita un oscar.....in rest nu ma intereseaza
lol pe 3 februarie 2010 17:22
oscar pentru ce? pentru CGI? lolz
Eustake pe 3 februarie 2010 17:23
Q. Tarantino
lol pe 3 februarie 2010 17:23
avatar este o manea
Smaug pe 3 februarie 2010 17:46
@lol...esti tu un copil prost si clonat...impusca`te!
chrisLR pe 3 februarie 2010 17:54
Cred ca i-a platit si pe astia de la academie,asa ca nu m-as mira,la fel se spune si despre nota de la imbd
witch_fm pe 3 februarie 2010 18:13
Grosolania este,desigur, una din urmarile firesti ale faptului ca are energii psihice mai putin dezvoltate. Smaug stie...
coco2008 pe 3 februarie 2010 18:24
Avatar e cel mai bun iar celalat nu e tare dar nu zic ca nu e bun1
istycj pe 3 februarie 2010 18:33
Am o intrebare , anul trecut , Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull ,de ce nu a fost nominalizat la oscar, imi amintesc , inainte de ediţia a premiilor Oscar , in ziare scria despre nominalizarea filmului la cele mai bune efecte vizuale ,alaturi de batman , ironman .
Teddytz pe 3 februarie 2010 18:35
cand va ajunge kathryn bigelow sa aiba cu un film al carui castiguri sa ajunga macar la jumatate fata de avatar sau titanic atunci sa ia oscarul...nu pt un film care poate fi vizionat foarte usor si la stirile de la ora 5 pe CNN
BasicGrid pe 3 februarie 2010 18:44
James Cameron
Tarantino pe 3 februarie 2010 19:15
Tarantino merita Oscarul,filmul inglorious bastards e cu totul alt gen decat Avatar , mi-a placut mai mult merita Oscarul,dupa parerea mea Avatar nu merita pentru cel mai bun film..poate la MTV movie awards :)
sergiu pe 3 februarie 2010 19:22
normal ca nu are nicio problema avatar=/= titanic sau orice film care a reusit sa castige cel putin doua premii oscar...nici eu nu m-as simti bine in locul lui daca as castiga..pur si simplu...nu merita.am vazut filmul,o zic din nou,cinema,3d,sala plina,proiectia de la ora 11,sambata,dupa ce depasise incasarile filmului titanic..ceva a lipsit.nu sunt hater,a fost un film bun,dar putea fi si mai bun..

+

ce va bucurati atat daca ia avatar niste statuete acolo?oricum nu ajung la cameron ci la oamenii care s-au ocupat de categoria respectiva.ex: cel mai bun sunet -> premiul ajunge la sunetist.cele mai bune efecte -> premiul ajunge la compania de efecte speciale.avatar va lua niste premii,dar daca acest cameron e un om cu demnitate si cu boase,ar da premiul mai departe lui george lucas,post-mortem creatorului strumfilor,companiei disney pt pocahontas,etc..
nu incerc sa fiu gica-contra.nu sunt.am vazut filmul,mi s-a parut ok.parca ma asteptam la mai mult.atat tam-tam pt....un sfarsit in stil indian...SPOILER : unde toti canta si sufletul lui jake e transferat pt totdeauna in avatarul sau.o scena similara a avut si D9,cu un robot urias,controlat de om...sincer,tensiunea a fost mult mai mare in acea scena decat in cea similara din avatar...si sa fim seriosi....doar in filmele disney am mai vazut animalele intervenind pt a salva oamenii,in cazul nostru specia extraterestra...s-au rugat la enya sau cum dracu` se numeste zeitatea lor si i-a ajutat...si cum dracu` sa se inchine catre neytiri creatura aia feroce care l-a atacat pe jake,dorind sa il omoare??
oricum,dupa terminarea filmului cam asta a fost.am avut senzatia ca putea sa fie mai bun...oamenii din sala au fost mai impresionati de trailerul how to train your dragon!!toti au facut `wow` la o faza...in schimb la avatar toti intrebau `ce e asta?`..
nu sunt deprimat,sunt doar revoltat pt ca ma asteptam la mai mult..
eu ma bucur de viata adevarata in fiecare zi pt ca o vad in REAL D :)

unul pe 3 februarie 2010 19:25
cameron sigur foloseste flacara violet..sa vedem ce o sa fie la festivitate,desi nu ma astept la multe

bravo sergiu!

Costi pe 3 februarie 2010 19:32
Se pare ca nu stiti ce e aia arta. + Cameron
andreyuzzu pe 3 februarie 2010 19:35
nu mai sunt oscarururile cum erau odata.....acum e mai important sa fi nominalizat decat sa castigi (cu mici exceptii). Sunt n capodopere care nu au luat oscar dar au ramas in istorie.....avatar in 2 ani e uitat.
cavallioty pe 3 februarie 2010 19:39
ce vrajeala pe el,declara asta tocmai pentru ca vrea sa castige,PR isi face bine treaba
vali-titan pe 3 februarie 2010 20:26
avatar un film slabut spre bun...in afara de efecte este 0!
vali-titan pe 3 februarie 2010 20:28
si app anul acesta filmele nominalizate sunt cele mai slabe din ultimul deceniu...devine o manea vb cuiva!
Quick0Silver pe 3 februarie 2010 20:38
Voi comparati diferite genuri de filme si va asteptati sa pareti inteligenti si sa captati atentia...ati reusit dand dovada de prostie crasa;cu tot respectul dar nu credeti ca toti ar merita un oscar...Q.Tarantino-cu bastarzii lui;Tim Burton-Sweeny Todd sau J.Cameron-Avatar;toate sunt filme bune...cu succes urias si toate ar merita un premiu...
@fani care citesc aceste cuvinte scrise de mine...nu va asteptati ca filme care au o poveste inchegata si cu multe subtilitati...filme ce misca masele de oameni din loc..sa inteleaga anumite filme...se stie la ce ma refer...celor carora le'a placut..keep going mates...ceilalti...apare Mortal Kombat 3 anul asta...poate va place maneaua aia:>

johnnyg pe 3 februarie 2010 20:51
Sunt filme pe care nu le-am vazut inca, ca sa imi dau cu parerea. Mai ales ca The HL nici nu va veni in Romania si cred ca l-am vazut de cumparat deja pe DVD. Nu vreau sa ma hazardez, dar la regie i-as da lui Cameron premiul. Dar la cel mai bun film, cu toate ca sunt mare fan Avatar, nu cred ca l-ar merita. Daca filmul nu ia Oscarul pt cel mai bun film nu inseamna ca nu va ramane in istoria cinematografiei si inima cinefililor. Si aici pot sa dau ca exemplu Memento sau The Prestige (primele filme care mi-au venit in minte si sa-mi sustina argumentul). Numai bine!
spekz pe 3 februarie 2010 22:20
ba,costi,nu cameron e artistul,ci aia de la departamentul de efecte speciale ;)
CoZy pe 3 februarie 2010 22:35
ar merita Kathryn Bigelow dar cred ca tot james o sa castige http://ia-premiu.com/index.php?r=LcS5
marylin01 pe 3 februarie 2010 23:09
Greu de decis ,dupa parerea mea amandoua filmele ar merita oscarul!
cavallioty pe 4 februarie 2010 00:22
the blind side a prins o nominalizare pentru ca e un film bun si pentru ca s-a marit numarul de nominalizati la cel mai bun film
Alex pe 4 februarie 2010 00:23
Nu am citit toate comentariile.... dar cel care spune ca el a vazut filmul si in sala lumea se intreba ce e aia....

Si eu l-am vazut.... sala plina... doar 2 persoane se intrebau ce e cu el.... si erau mai colorate am auzit dupa film un "ba ce erau aia albastri acolo ba sa moara mama ca nu am inteles nimic"...

In rest la final sala a aplaudat. Si media de varsta era pe la 25-30 de ani, multe persoane in varsta etc...

Nu am vazut The Hurt Locker o sa ma uit cand apare si la noi... asa ca nu am ce spune despre el, insa Avatar a fost un film bun. Te prindeai din primele minute(daca vazusei trailerul) ce se va intampla.... si cu toate astea mi-a placut.

StevieGG08 pe 4 februarie 2010 00:28
agresiv...MAXIMUM de oscaruri pentru Avatar este de 9 si pe deasupra este clar ca nu poate sa le nimereasca pe toate.....4-5 sunt mai mult de ajuns pentru partea tehnica si Cameron....si pe restu nu va inteleg de ce condamnati asa de mult The Blind Side care este de o mie de ori mai bun decat Avatar ca scenariu sau joc actoricesc...Premiile Oscar poate sunt o facatura dar nu cred ca s-a ajuns sa se premieze un film doar pentru buget,incasari si efecte speciale...Anul trecut a fost cireasa de pe tort cu Slumdog Millionaire sper ca anul asta sa se revanseze cu Precious...mi se pare cel mai bun film dintre cele nominalizate la Best Picture desi The Hurt Locker este un contracandidat pe cinste...Avatar este cel mai slab la aceasta categorie
skipper2oo6 pe 4 februarie 2010 01:32
Hurt Locker e ceva intens, complex, original, unic si veritabil. mi-a placu mult... oricum se c**a pe avatar. daca avatar o sa ia multe premii acum, mi-e teama ca in cativa ani n-o sa mai fie actori, ci numai d-astia creati pe calculator, rusine. Hai cu Blind Side la cel mai bun film. o poveste reala terifianta. bafta!
tav pe 4 februarie 2010 02:03
Quentin Tarantino
"yojico" pe 4 februarie 2010 02:45
mmda...as adauga cateva randuri si eu daca se poate , si anume: ca un film de oescar care vrea sa si castige pe merit acest trofeu ar trebui sa fie un film mai complex mai profund, si ma refer la categoria "cel mai bun film", iar aici nu cred ca AVATAR este cel mai bun din lista pe anul acesta.. AVATAR are alte merite , de altfel pe buna dreptate atribuite, dar nu "cel mai bun film"...faptu ca are cele mai mute incasari ever spune mai mult decat am citit in cometariile voastre, nu e un film prost si nici de neglijat pt ca nu merg oamenii de-a prostu la el, si sa nu fie ceva de el, sa fim realisti si sa nu ne mintim pe noi sau sa fim contra de dragu de a fi ...trecand peste aceste amanunte, as nominaliza cele 2 filme care imi plac f mult
The Hurt Locker si The Blind Side

razsax pe 4 februarie 2010 06:57
Calitatea unui film nu se judeca dupa incasari sau buget, insa, din pacate arbitrii pot fi "sensibilizati". Este vorba de produse pana la urma!
Nu m-ar mira ca Avatar sa ia spuma, chiar daca nu o merita.
Ma surprinde lipsa din nominalizari a dr.Parnasus, macar pentru scenariu .

--- pe 4 februarie 2010 10:52
iar se enerveaza lumea :)) ba de parca J.C. ar fi Hitler...
fie ca minte, fie ca nu, mi-a placut atitudinea lui si lucrurile pe care le-a spus. nu inteleg de ce il urati asa mult... de parca v-a facut ceva personal :))
omul a facut un film cu buget si incasari imense, mie unul mi-a placut foarte mult, acum nu sunt sigur daca merita oscarul pentru cel mai bun film, desi pentru mine este cel mai bun film pe care l-am vazut in 2009

si sunt de acord cu yojico, mai ales The Blind Side, chiar mi-a placut.

hai, care se hotaraste sa ma injure acum? trebuie sa fie cineva gen cavallioty :D

victor_neo75 pe 4 februarie 2010 11:08
"The Hurt Locker" este prea "cuminte" pt. a fi un film memorabil (nici nu l-am inclus intre cele mai bune filme din 2009; incercati sa vedeti pe aceeasi tema despre absurdul razboiului, excelentul "No Man's Land" din 2001).

Nu sunt fan James Cameron sau "Avatar", (sunt fan "Star Trek" (2009) pt. scenariu, actiune, poante si efecte speciale), dar prefer sa castige din nou el la categoria regizor si film (la scenariu original pariez ca va castiga la Oscaruri Quentin Tarantino cu al sau "Inglourious Basterds", iar la scenariu adaptat pe Jason Reitman, Sheldon Turner pt. "Up in the Air").

BlackJack pe 4 februarie 2010 13:09
Sincer James Cameron va lua oscar si cand a spus ca e " Stapanul Lumii" sa referit ca e cel mai bun regizor din lume si chiar este nu ca vreau eu sau nush care...vorbesc faptele si realizarile pt el...sa ai 2 filme cu record la incasari...e cel mai bun !!!!
calin pe 4 februarie 2010 14:15
cred ca putea sa fie si sherlock holmes
Exit^ pe 4 februarie 2010 14:49
ce fraier sunteti...james cameron se pi*a pe quentin tarantino...nu zic ba amandoi sunt bun dar sincer avtar a luat cel putin triplu la incasari fata de a lui quentin(inglorius bastards)...si avatar a fost apreciat nu pt poveste ci pt efectele speciale de neuitat.si oamenii l-au admirat din nou nu pt poveste ci pt realizaea uimitoarei planete pandora care sa recunoastem a fost meritul lui J.C...si the hurt locker tare filmul...dar nu ia OSCARul...va spun de-acum....cum a fost si in 98...kate nominalizari a avut titanicul atatea si avatar..deci sorry pt the hurt locker..:P
Adrian pe 4 februarie 2010 17:07
Ar fi fost mult mai faina o reactie de genul "mama, ia sa vad si eu cum e the hurt locker asta" printre comentatori. Chiar ma intreb cati dintre cei care comenteaza in legatura cu cine ar trebui sa ia Oscarul au vizionat toate cele zece filme nominalizate. Eu recunosc ca nu, si de-aia nu ma pot exprima in legaura cu care ar trebui sa castige. Totusi sunt de parere ca The Hurt Locker este filmul mai bun.

Dupa parerea mea, Avatar (nee Dancer With the Wolves/Pocahontas/Captain Planet meets the Smurf Aliens) merita tot ce se poate primi la capitolul efecte speciale.

Dar ca film, ca emotii reale transmise, e mult prea mut (si prea formula). The Hurt Locker este mult mai bun din punctul asta de vedere.

Iar Inglorious Basterds este mult mai jucaus, mai provocator ca si film, cu o regie chiar reusita (Tarantino a crescut maree...) - isi merita nominalizarea.

Avatar ar fi de nominalizat din perspectiva regizorala pentru tot efortul de a lega CGI-ul de actorii vii. Dar, la naiba, in Bigelow & co. s-a tras cu pusca!

Eu personal as face o noua categorie pentru Oscaruri, categoria Blockbuster Production. Acolo, Avatar ar avea tot dreptul sa castige detasat.

nu conteaza pe 4 februarie 2010 20:36
Nu am citit tot ce e scris mai sus, totusi...Avatar nu a fost un film rau(se putea si mai bine), mai ales ptr cei carora le plac efectele speciale. Povestea a fost una banala, filmul fiind foarte previzibil...dar modul in care a fost spusa a fost foarte bun (adica efecte, sonorizare etc.) Oricum chiar daca nu o sa ia Oscarul tot Avatar are castig de cauza, la ce campanie publicitara a avut, toata Terra l-a vazut. Putin le pasa alora de o statuie cu prestigiu...ei si-au triplat banii...noi sa fim sanatosi.
Celalalt film nu l-am vazut asa ca nu ma pot pronunta. Oricum, Avatar fiind un film bun, prost tot v-a facut sa iesiti din casa si sa-l vedeti chiar daca erai atent la trailer stiai tot filmul. Cam atat...HF !

peterpanrmx pe 8 februarie 2010 20:54
ba "sergiu"-le...ai mai scris si o "gramada"...nu te au durut buricele degetelor?...ce am inteles eu...din ce te ai strofocat sa ne explici?....ca....toti din sala respectiva care erau sa vada Avatar....erau la fel de ******* ca tine!!!...sincer vb acuma...;)...cum de dreacu...v ati intalnit toti acolo???....asta nu pot sa mi explic!!!:D
ALex L. pe 10 februarie 2010 08:07
De ce sa nu spunem ca este un geniu???Pt k chiar asa este...este un geniu....poate fi considerat si mai mult de atat...nu am citit chiar tot ce scrie mai sus,dar miam facut o oarecare idee...de ce sa faci...romanu este ignorant...asta e....in fine sper sa castige muuulte Oscaruri...pt ca acum sincer nu mai faceti pe inteligentii pt k AVATAR chiar a fost singurul film CHIAR BUN care a aparut in ultima vreme...nu spun ca nu sunt si altele....dar acesta chiar a fost BUN si ESTE!Iar Domnul JAMES CAMERON a demonstrat ca este din nou REGELE LUMII!!!!!si cred ca ar merita....si app sergiu....da poate oscarurile de la sunet si bla bla...nu se duc la JAMES CAMERON,dar...dar el a fost cu ideea AVATAR-ului...so....HE IS THE BEST!!!!!!!!!!!!
ALec L. pe 10 februarie 2010 08:14
Sunt un mare Fan JAMES CAMERON...si am vazut mai multe filme...nu doar AVATAR...si da...chiar este un geniu...poate putin spus...filmul lui tarantino a fost unul prea idiot acum sincer....alti nazisti si bla bla...chestii dealea...poate distributia il mai saleveaza...si bineinteless k asta la salvat....-„lol”-daca AVATAR-ul este o manea tu c esti ma?...ma abtin...dar de c sa facem...nu avem cu ce altceva de comentata iar „---” are dreptate....J.C. este chiar cel maai bun!!!!!si bineinteles ca AVATAR-ul nu este un film pt oricine...chiar daca s-au dus multi sa il vada nu cred k toti l-au inteles....in fine nu imi mai bat capul...asta e....dar un lucru e sigur JAMES CAMERON RULzZzZ!!!!!!!!!!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells