Campionii susţin Poziţia copilului la Berlinală

de Ştefan Dobroiu în 8 Feb 2013
Filmul lui Călin Peter Netzer luptă la Berlin pentru trofeul Ursul de Aur

Ivan Patzaichin, Laura Badea, Alin Moldoveanu, Ana-Maria Brânză şi Cristian Ţopescu susţin filmul Poziţia copilului la Berlinală. „Aşa cum noi, sportivii, avem nevoie de susţinerea celor de acasă, şi filmul românesc are nevoie de susţinerea voastră”, spune spadasina Ana-Maria Brânză, cea mai recentă achiziţie a campaniei „Susţine România la Berlinală!”.

Mai sunt trei zile până la premiera mondială a celui mai aşteptat film românesc de început de an, Poziţia copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Pe 11 februarie, la ora 15.30 (16.30, ora României), la Berlinale Palast va avea loc proiecţia oficială a filmului, în prezenţa actorilor, a regizorului şi a unor membri ai echipei. Poziţia copilului este singura producţie românească dintre cele 19 titluri care concurează pentru trofeele celei de-a 63-a ediţii a festivalului.

Ana-Maria Brânză a cucerit numeroase medalii şi este una dintre cele mai bune spadasine ale României. A obţinut titlul de vice campioană olimpică la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), medalii de aur la Campionatele Mondiale de scrimă şi la cele europene. Poţi vedea mesajul ei şi al celorlalţi campioni la finalul acestui material.

În următoarele zile, alte personalităţi din sport şi din media se vor implica în campania „Susţine România la Berlinală!”, menită să aducă publicul mai aproape de filmul românesc, cel care, de ani buni, face cunoscută România peste hotare. Filmele provoacă emoţie, aşteptare, bucurie sau tristeţe, la fel ca orice competiţie sportivă, iar cinematografia şi sportul au adus cele mai multe premii României, în ultimii ani. Şi, aşa cum sportivii au nevoie de încurajările celor de acasă, în marile competiţii, şi filmul românesc are nevoie de spectatorii săi, în sala de cinema şi în afara ei.

Poziţia copilului este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele Maria (2003) şi Medalia de onoare (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă şi fiu. Li se alătură, într-o distribuţie selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

Poziţia copilului este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România.

Exploreaza subiecte similare:

Poziţia copilului, Medalia de onoare, Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache

Alte știri din cinema

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Garfield – Un film care reușește să capteze esența benzii desenate originale

O alegere excelentă pentru o după-amiază relaxantă în familie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Liviu- pe 9 februarie 2013 01:22
Ar putea incerca sa faca publicitate dupa ce exista vreo idee daca filmul e bun. Mesajul asta de apare pe panouri mi se pare extrem de penibil, de parca suntem pe stadion. Festivalurile de film nu sunt competitii sportive ca sa 'sustinem Romania'. Si mai tampita era aia de suna "Luminita Ghirghiu e nominalizata la Ursul de Argint pt actorie".
alex_il_fenomeno pe 6 martie 2013 21:24
Nu ma asteptam ca tocmai acest film sa castige.Felicitari!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells