« Înapoi la pagina festivalului

Cele mai populare filme la TIFF!

de Ştefan Dobroiu in 15 Iun 2011
Cele mai populare filme la TIFF!

Scanează QR codul alăturat cu smartphone-ul tău şi află programul festivalului!

Vezi instrucţiuni!

Publicul venit cu mic cu mare la TIFF a putut să voteze la finalul proiecţiilor filmul vizionat şi, după numărătoarea voturilor din toate cele zece zile ale festivalului, organizatorii au putut face public un clasament al celor mai populare filme de la ediţia aniversară.

Pe primul loc se află Vitus, film elveţian cu românul Teo Gheorghiu (foto) în rolul personajului titular, un puşti genial al cărui talent neîntrecut la pian este doar pe măsura spiritului său rebel. Când părinţii hotărăsc în locul lui viitoarea sa carieră, Vitus alege să se răzvrătească şi să-şi trăiască viaţa aşa cum îşi doreşte, secondat şi de înţeleptul bunic interpretat de Bruno Ganz.

Poţi vedea mai jos cele mai populare zece filme de la TIFF, cu menţiunea că Pina se va lansa la începutul toamnei şi pe marile ecrane din ţară şi că Drumul de întoarcere, producţia lui Peter Weir în care românii Dragoş Bucur şi Alexandru Potocean împart ecranul cu Ed Harris, Colin Farrell şi Saoirse Ronan, va putea fi văzut la Bucureşti cu începere de astăzi, în cadrul retrospectivei TIFF în capitală. Găseşti AICI programul.

Vitus (4,82/347)
Pina (4,73/451)
Balanţa (4,72/164)
Într-o lume mai buna / In a Better World (4,67/452)
Şcoala noastră (4,66/149)
Drumul de întoarcere / The Way Back (4,61/54)
Mr. Nobody (4,61/41)
Fratele / Hermano (4,57/175)
Sunetul zgomotului / Sound of Noise (4,55/386)
Cabaret (4,54/56)

Şi filmele din competiţie au avut un clasament al lor, iar unul dintre ele vine şi la Bucureşti. Este vorba de excelentul Potopul, filmul din Israel care, cel puţin în viziunea noastră, ar fi meritat premiul cel mare, dar a fost complet ignorat de juriul acestei ediţii.

Dacă în antepenultima zi a festivalului Principii de viaţă, cel de-al doilea film al lui Constantin Popescu Jr., era favoritul publicului, finalul TIFF-ului ni-l arată pe locul fruntaş pe Oxigen, filmul belgian cu un punctaj de 4,46 din 215 voturi. Pe locul doi în clasament se află Mabul/Potopul, cu 4,31 puncte din 291 de voturi.

Nu scăpa din vedere titluri foarte populare, chiar dacă nu se află în top ten-ul ediţiei: este vorba de Verii, comedia spaniolă aşteptată şi ea pe marile noastre ecrane în 2011, dar şi Life in a Day, filmul-experiment al lui Kevin Macdonald realizat în colaborare cu YouTube.

Taguri:  festival:tiff 2011

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 15 iunie 2011 15:07
eu de abia astept sa vad "The way back" datorita celor doi romani prezenti in film !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells