Chestii din film, ingenios-macabre:

de Gloria Sauciuc în 7 Feb 2008
Chestii din film, ingenios-macabre:

Nu vrem sa fim gresit intelesi, dar saptamana care tocmai a trecut – interzisa sub 18 ani, in care Sweeney Todd ne-a aratat cat de bine stie el sa manuiasca briciul - ne-a facut sa ne gandim la alte obiecte folosite in film, in scop defensiv, sau – mai rau – criminal si sa alcatuim un top 5 al celor mai recente chestii ingenioase – gandite de scenaristi – si folosite pentru a ucide. Si pentru ca asteptam No Country for Old Men cu sufletul la gura, incepem cu arma ...”speciala” pe care o are cel mai mare asasin din 2008: Javier Bardem (alias Anton Chigurh).

1.Javier Bardem (alias Anton Chigurh) joaca rolul unui criminal in No Country for Old Men, a carui arma e un pistol pneumatic de ucis vitele, capabila sa loveasca mortal, asadar un dispozitiv destul de inspaimantator. Arma sa preferata e facuta sa dea cosmaruri...

2. E indoielnic daca barele de otel din caroserie, oricat de multe, ar putea face o masina obisnuita - indestructibila, asa cum da de inteles Chevroletul Nova folosit de asasinul din Death Proof (regia: Tarantino), ca sa puna la pamant tinere atragatoare sau sa le provoace leziuni mortale, odata asezate in partea copilotului. Ar putea fi cea mai ridicola si cea mai nerealista unealta de ucis. Totusi, este impresionanta.

3. Cand e vorba de violenta, mitralierele enorme sunt la ordinea zilei. in partea lui din proiectul comun cu Tarantino: Grindhouse, Robert Rodriguez leaga asa ceva de piciorul amputat al fostei dansatoare Cherry Darling ( Rose McGowan). Trage cand vrea ea si se pare ca are mereu munitie...

4. Oamenii obisnuiti se sterg sau fac inhalatii cu prosopul, dar pentru superspionul Jason Bourne, prosopul de baie e o arma mortala, atentie! Cu asa ceva dezarmeaza, imobilizeaza si lichideaza un asasin CIA.

5. Daca scopul ar putea fi ca dusmanul sa-si piarda mintile, de exemplu, se poate opta pentru o strategie a la Dominik Moll, intr-un stil ca la Hitchcock si o atmosfera lynchiana: se iau o suta de lemmingi, se transporta pana la casa celui care trebuie sa o ia razna si se dau drumul in casa lui – de preferinta pe usa din spate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells