Cum a comentat Gal Gadot anularea statutului de ambasador al ONU pentru Wonder Woman

de Cristina Grigore în 21 Dec 2016
S-a luat această măsură în urma unei petiţii online, semnată de 45.000 de persoane, şi a protestelor mai multor membri ONU

În luna octombrie, Wonder Woman primea din partea Organizaţiei Naţiunile Unite (ONU) titlul de Ambasador Onorific pentru emanciparea femeilor şi fetelor, moment în care Christina Gallach, subsecretar general al organizaţiei, declara că personajul-simbol „va facilita prin această campanie accesul la un public mai larg, ce va putea primi aceste mesaje esenţiale pentru emancipare şi egalitate”. Controversa stârnită apoi în rândul publicului a fost urmată de proteste ale membrilor organizaţiei şi o petiţie online - semnată de aproape 45.000 de persoane - în care se sublinia faptul că eroina nu este un model potrivit titlului de ambasador internaţional, cu trăsături care să reflecte realitatea, pentru că reprezintă imaginea „unei femei albe, cu sâni mari, al cărei corp are dimensiuni imposibile, îmbrăcată sumar, într-un costum strâmt şi strălucitor”.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a fost nevoit, în aceste condiţii, să îi anuleze lui Wonder Woman statutul de ambasador, lucru ce a nemulţumit-o pe Gal Gadot, actriţa de origine israeliană care a interpretat-o pe eroină în Batman v Superman: Dawn of Justice şi pe care o vom vedea anul viitor în costumul Dianei Prince – Femeia Fantastică. Gadot a participat, alături de Lynda Carter, interpreta personajului în serialul anilor ’70, la ceremonia din octombrie.

„Există lucruri groaznice ce se întâmplă în lume la ora actuală şi, serios, pentru asta protestaţi?, a spus actriţa într-un interviu acordat revistei Time. „Nu pot să înţeleg de ce se spune că Wonder Woman trebuie să poarte haine ce îi acoperă corpul. Dacă este puternică şi deşteaptă nu poate fi şi sexy, spun ei. Dar nu este corect, de ce nu poate fi toate astea la un loc?”, s-a întrebat Gadot, care, în ţara de origine, a fost nevoită să exercite şi anul obligatoriu (în 2004) de serviciu militar în cadrul Forţelor de Apărare Israeliene.

Printre ale personaje fictive ce au fost numite în anii trecuti ambasadori onorifici ai ONU s-au numărat Ursul Winnie de Pluş şi Zâna Tinkerbell, însă, potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al ONU, Jeffrey Brez, genul de campanie în care sunt utilizate personaje fictive nu mai este tolerat de public şi încetează adesea, după câteva luni.

Exploreaza subiecte similare:

Gal Gadot, actor, Wonder Woman

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells