"Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", in selectia oficiala la Cannes

21 Apr 2006
"Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", in selectia oficiala la Cannes
Primul film de lung metraj al regizorului Catalin Mitulescu (foto) a fost selectionat in cea de-a 59 editie a prestigiosului festival de film de la Cannes. Dupa ce filmul sau „Trafic” a primit in 2004 premiul „Palme d'Or” pentru scurt-metraj, Catalin Mitulescu revine la Cannes cu pelicula Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii. Juriul festivalului a anuntat astazi selectionarea oficiala a filmului, urmand ca acesta sa concureze in sectiunea „Un certain regard”.
Filmul Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii se petrece intr-un cartier marginas al Bucurestiului, in ultimul an al epocii de aur, si este povestea tragi-comica a lui Lalalilu, un baiat de 7 ani care ne-a scapat de Ceausescu, si a Evei, sora mai mare a lui Lalalilu, care are astfel sansa sa-si aleaga viitorul.
Am facut acest film pentru ca imi era dor de gradinita, de liceu, de Romania...” - Catalin Mitulescu
Din distributie fac parte Dorotheea Petre, copilul Timotei Duma, Nicolae Praida, Jean Constantin, Mircea Diaconu, Carmen Ungureanu, Grigore Gonta, Valentin Popescu si Florin Zamfirescu. Doua dintre rolurile importante ale filmului sunt jucate de liceenii Ionut Becheru si Cristi Vararu.
Filmul este o productie Strada Film Romania, realizata cu sprijinul Eurimages si al Centrului National al Cinematografiei.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells