Curtea supremă a Poloniei respinge cererea SUA de extrădare a lui Roman Polanski

de Gloria Sauciuc în 12 Dec 2016
Instanţă poloneză a hotărât că decizia Statelor Unite de a cere extrădarea lui Polanski nu este întemeiată

Curtea supremă a Poloniei a respins o cerere formulată de către ministerul polonez de justiţie de a-l extrăda pe Roman Polanski în Statele Unite.

În decembrie 2015 a fost făcut un anunţ prin care Polonia nu a făcut apel împotriva extradării lui Polanski, după ce o instanţă poloneză a hotărât că decizia Statelor Unite de a cere extrădarea lui Polanski nu este întemeiată.

Ministrul de justiţie, Zbigniew Ziobro, a făcut apel la Curtea Supremă pentru a respinge verdictul instanţei din mai 2016. Polanski este încă urmărit în Statele Unite după ce a părăsit America în 1977 pentru a evita o condamnare pentru relaţii sexuale cu o persoană minoră.

Polanski a locuit în Franţa, dar a călătorit prin Europa Centrală, inclusiv Republica Cehă şi Austria. Polanski, posesor de cetăţenie franceză şi poloneză şi care a crescut în Cracovia, tocmai şi-a anulat planurile de a face un film despre afacerea Dreyfus în Cracovia.

Alte știri din cinema

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells