Dan Nuţu revine pe marele ecran după 30 de ani

de Cinemagia în 28 Apr 2013
„Puzzle" are premiera în cinematografele din România pe 24 mai

 „Puzzle”, cu Dan Nuţu - idolul generaţiei ‘70 - în distribuţie, va avea premiera pe marile ecrane din ţară pe 24 mai. Inspirat de piesa de teatru “Rendez Vous pe întuneric", de Mario Diament, pelicula are un scenariu semnat de Adrian Lustig şi Andrei Zincă, acesta din urmă aflat la debut în lungmetraj. Producatorul filmului este Vlad Păunescu, de la Castel Film.

 Un executor judecătoresc de 51 de ani (Adrian Titieni), frustrat de existenţa lui solitară şi lipsită de pasiune, îşi dă seama că cei din jurul său nu fac altceva decât să se folosească de el. Deşi are o familie frumoasă şi e căsătorit de mulţi ani cu Lena (Cătălina Mustaţă), realizează că singurul prieten îi este un bătrân scriitor orb (Dan Nuţu), pe care îl cunoaşte când ajunge să îl evacueze din propria locuinţă.

 „Puzzle" este pelicula în care regretatul actor Şerban Ionescu semnează ultimul rol în film al carierei sale...

Inspirat de gândirea acestuia, găseşte curajul să treacă dincolo de toate regulile pe care le acceptase în viaţă. Astfel, va regăsi bucuria unei existenţe libere şi pasionante, şi ajunge să se îndrăgostească de o femeie mult mai tânără decât el (Tünde Skovràn). Pentru ea, va fi gata să sacrifice tot ceea ce construise până atunci: căsătoria, slujba, poziţia socială. Până la urmă, însă, descoperă că, din nou, a fost doar folosit. La fel ca piesele unui puzzle, toate destinele protagoniştilor se înlănţuiesc.

 „Puzzle este filmul unei relaţii de iubire diferite, cu un final neaşteptat. Fiecare personaj are o poveste aparent independentă de a celorlalţi, până când liniile dramatice ajung să se unească într-una singură. Destinele se încrucişează fără ca personajele să fie conştiente de cauza determinantă: iubirea este inevitabilă. (…) Fiecare personaj din puzzle-ul nostru trăieşte o experienţă diferită de iubire, dar unul singur recunoaşte iubirea necondiţionată”, spune Andrei Zincă.

Pe lângă Dan Nuţu, revin pe marele ecran şi actriţele Ioana Pavelescu şi Rodica Mandache, alături de Cătălina Mustaţă şi Adrian Titieni. „Puzzle” este pelicula în care regretatul actor Şerban Ionescu semnează ultimul rol în film al carierei sale. Imaginea filmului este semnată de Dan Alexandru, sunetul de Dragoş Stanomir, câştigător al unui premiu Emmy, scenografia aparţine cuplului Călin şi Gloria Papură, costumele sunt create de Oana Păunescu şi Oana Drăghici, iar muzica este compusă de Daniel Mănoiu şi Petru Mărgineanu. Montajul de imagine şi sunet (Studioul Empire Video Productions) şi premixajul filmului (Studioul Square Sound) au fost realizate în Bucureşti. Mixajul final (Studioul Todd A.O.) a fost făcut în Los Angeles.

Filmările au avut loc în Bucureşti şi pe platourile de la Castel Film. Bugetul filmului este de aproximativ 1 milion de dolari. În România post-revoluţionară, valorile au suferit o schimbare dramatică, determinând transformarea multor destine individuale. Din 24 mai, pelicula intră în cinematografele din Bucureşti şi din ţară.

Filmul este produs de Castel Film şi Double4Studios, şi distribuit de Castel Film şi General Distribution.

Exploreaza subiecte similare:

Dan Nuţu, Adrian Lustig, Adrian Titieni, Cătălina Mustaţă, puzzle, Vlad Păunescu

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 30 aprilie 2013 18:41
Nu vad numele regizorului nicaieri.
Slym pe 24 mai 2013 13:40
Andrei Zinca este regizorul...dar au omis sa treaca asta :)
alex_il_fenomeno pe 3 iunie 2013 11:31
Sa il incercam totusi... Pare atractiv la prima vedere.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells