Dany Boon n-are Nimic de declarat

de Ştefan Dobroiu în 1 Feb 2010
Dany Boon n-are Nimic de declarat

Dany Boon (foto), care lua pe nepregătite cinematografele franceze în 2008 cu mega-succesul Bienvenue chez les Ch'tis, se pregăteşte să înceapă filmările la noua sa comedie, Rien à déclarer/Nimic de declarat. Filmul va fi prevândut în piaţa de noi proiecte din cadrul festivalului de la Berlin.

Regizorul şi scenaristul va juca alături de Benoît Poelvoorde în această comedie despre disensiunile franco-belgiene. Poelvoorde, născut la Namur, în Belgia, va interpreta rolul unui vameş belgian francofob luat pe nepregătite de deschiderea graniţelor dintre ţara sa şi mult-urâta Franţă. Lucrurile se complică şi mai mult când belgianul va fi obligat să facă echipă cu un "coleg" francez, interpretat de nimeni altul decât Boon.

Noul film pare a fi făcut după reţeta lui Bienvenue chez le Ch'tis, în care un funcţionar din căldurosul sud al Franţei se trezeşte repartizat în frigurosul nord, într-o provincie ciuca tuturor glumelor (dacă ai auzit vreodată un banc cu ardeleni, ştii la ce ne referim). După şocul cultural de rigoare, funcţionarul îşi va da seama că a pătruns într-un adevărat paradis al ospitalităţii. Bienvenue... a fost vizionat la cinema de nu mai puţin de 20 de milioane de francezi în doar 19 săptămâni de rulare!

Pe Dany Boon o să-l vezi la sfârşitul acestei luni în Micmacs, noua premieră a lui Jean-Pierre Jeunet (Amélie).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Un redactor tampit pe 2 februarie 2010 13:02
Ba Dobroiu, tu confunzi Ardealul cu Moldova. Auzi la el, cica Ardealul e ciuca tuturor glumelor. Pentru cultura ta generala ce dovedeste mari lacune, sa stii ca Ardealul tine tara asta pe picioare, fara Ardeal ai fi un cersetor in Vest, analfabetule. Mai fa exercitii de respect ca la cultura esti sub nivelul marii.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells