De ce a refuzat până acum R.R. Martin realizarea unui film Game of Thrones?

de Cristina Grigore în 10 Iun 2015
„Nu am avut nevoie de banii oferiţi, aşa că am avut puterea de a spune cel mai sexy lucru de la Hollywood – ‚Nu’”, a declarat autorul

George R.R. Martin, autorul uneia dintre cele mai celebre serii fantasy din literatură, A Song of Ice and Fire, a aşteptat 15 ani până să spună „da” adaptării primului volum al seriei. În ultima vreme s-au înmulţit şi ofertele legate de o serie de filme care să aibă la bază romanele, însă Martin le-a refuzat până acum de fiecare dată. A explicat de ce în emisiunea The South Bank Show a postului ITV.

„Ar fi fost nevoie de trei filme numai pentru A Storm of Swords! Şi dacă ne gândim că s-ar face cam două filme pentru A Game of Thrones şi două pentru A Clash of the Kings, deja se ajunge la şapte filme şi abia la jumătatea seriei. Şi nicio casă de producţie nu se angajează la aşa ceva. Drept dovadă, nu s-a angajat nimeni până acum”, a explicat autorul.

Martin a ţinut să evidenţieze faptul că nu a dus lipsă de oferte în acest sens, ci de soluţii viabile şi angajamente pe termen lung din partea producătorilor, din cauza complexităţii materialului şi a dificultăţii alegerii liniei narative centrale. Indiferent că s-ar alege povestea lui Jon Snow - aşa cum au propus unii dintre realizatorii - sau cea a lui Daenerys - preferata altora - R.R. Martin este ferm: „Poate că ar ieşi un film bun, interesant, dar nu asta ar fi povestea mea. Povestea mea este o combinaţie de lucruri”.

„Nu am avut nevoie de banii oferiţi, aşa că am avut puterea de a spune cel mai sexy lucru de la Hollywood – ‚Nu’”. Autorul nu exclude însă posibilitatea ca măcar serialul să culmineze cu o adaptare pentru marele ecran.

„Totul depinde de câţi ani va mai rula serialul. Căci volumele devin din ce în ce mai complexe [The Winds of Winter şi A Dream of Spring, următoarele cărţi din serie]. Şi ar putea să fie nevoie de un lungmetraj pentru a trage concluziile seriei TV, cu 100 de milioane de dolari, bugetul pentru două ore. Ştiţi, dragonii aceia devin din ce în ce mai mari”, a arătat Martin.

Serialul Game of Thrones îşi încheie săptămâna viitoare cel de-al cincilea sezon.

Exploreaza subiecte similare:

George R.R. Martin, actor, Game of Thrones

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Skyrim pe 10 iunie 2015 15:49
Si sezonu 6 cand apare? nici macar nu a aparut a6a carte si sezonu 5 se termina acum, diferenta dintre sezoane era de un an acum cat o sa fie.
intre a4a carte si a5a a fost distanta de 6 ani :)

myhay25 pe 10 iunie 2015 16:01
Sezoanele 5 si 6 au fost confirmate de HBO, inca de anu trecut. Cel mai probabil sezonul 6 in 2016
Carlisle pe 13 iunie 2015 22:38
Serialul a inceput sa modifice din ce in ce mai mult evenimentele din carti pentru a se departa cat de cat de carti. volumul 6, din cate stiu eu, s-ar putea sa apara in acelasi timp cu sezonul 6.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells