Divergent, de vineri pe ecrane

19 Mar 2014
Kate Winslet vrea să conducă lumea în noua premieră IMAX

Câştigătoare a unui Premiu Oscar, actriţa Kate Winslet surprinde din nou, de data aceasta cu un rol negativ realizat impecabil în filmul de acţiune Divergent, distribuit de MediaPro Distribution, din 21 martie, în cinematografele din toată ţara.

Obişnuită cu personajele inspirate din cărţi, actriţa s-a declarat extrem de entuziasmată de rolul din Divergent. „Romanul este extrem de bun, iar filmul îi urmează îndeaproape linia, ceea ce nu se întâmplă foarte des în cazul ecranizărilor. Cel mai mult mi-a plăcut felul în care a fost abordată ideea că oamenii îşi doresc să aibă un scop, să conteze pentru cineva şi să aparţină unui grup... indiferent că este vorba despre familie, religie sau prieteni. Oricum ar fi, toţi vrem să ne găsim un rost în viaţă. Despre asta este vorba şi în film. Dacă nu faci parte dintr-o facţiune, nu exişti”.

Bazat pe bestseller-ul omonim, semnat de Veronica Roth, filmul Divergent aduce pe marile ecrane lupta încrâncenată a unei adolescente de a-şi descoperi adevărata identitate, în ciuda legilor foarte stricte după care lumea se ghidează.

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, societatea este împărţită în categorii clar delimitate în funcţie de personalitatea fiecărui individ. Deşi pare o fată obişnuită, Tris Prior află că este „divergentă” şi nu va putea aparţine niciodată vreunui grup. Războiul începe atunci când Tris deconspiră faptul că Jeanine (Kate Winslet) urmăreşte să controleze toate facţiunile şi să distrugă toate imperfecţiunile sistemului, eliminandu-i pe cei care au mai multe virtuţi şi nu pot fi dominaţi.

Cu o poveste motivaţională puternică, imagini spectaculoase şi acţiune la cote maxime, Divergent are premiera pe 21 martie în cinematografele: Hollywood Multiplex, CinemaPRO, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Băneasa, Cityplex (Constanța, Tulcea şi Braşov), Cinema City (Cotroceni şi IMAX, Arad, Arad Galeria, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Cluj Polus, Iaşi, Constanța, Piteşti, Sun Plaza, Timişoara, Târgu Mureş, Ploieşti), Cinema Arta (Târgu Mureş), Patria (Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj), Premiera (Ploieşti), Cinema Sergiu Nicolaescu (Târgu Jiu), Cinema Colors 3D (Craiova), Cinema Eugen Ionescu (Slatina), Cinema Capitol (Oneşti), Cortina (Oradea), Cinema Glendale (Bucureşti), Cinema Twins (Ploieşti), Cine Grand (Botoşani), Cinema Ostroveni (Ostroveni), Cinema Dacia (Buzău), Palace (Oradea), Cinema Grand Mall (Satu Mare), Line Cinema (Râmnicu Vâlcea), Centrul Cultural Călăraşi.

Exploreaza subiecte similare:

Kate Winslet, Divergent

Alte știri din cinema

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Garfield – Un film care reușește să capteze esența benzii desenate originale

O alegere excelentă pentru o după-amiază relaxantă în familie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 19 martie 2014 17:42
Filmul asta are o nota ingrozitoare pe rotten tomatoes, nu stiu daca sa ma duc la el sau nu. Si trailerele arata prost.
MikkaelWolfganger pe 19 martie 2014 21:28
Da, e rotten, dar nota e destul de ok...e aprope 6.Plus ca sunt doar vreo 15 review-uri.Cand 302 avea 15 review-uri avea procent de aproape 70%, acum e pe undeva la 40.Deci lucrurile se pot schimba, dar da, trailer-ul arata groaznic, iar povestea e arhi-cunoscuta.Nu stiu cati fani are cartea, dar eu nu vad bine filmul asta...
cavallioty pe 19 martie 2014 18:37
mie mi-a placut cartea si sunt foarte curios sa vad ce a iesit,dar din trailer nici eu nu am inteles mare lucru,poti sa ii dai o sansa daca iti plac filmele distopice
AlineziaBumfi pe 20 martie 2014 11:58
Este unul dintre cele mai asteptate filme ale anului pentru mine, si cartea mi-a placut foarte mult.
Sper sa nu ma dezamageasca.

elkyry pe 20 martie 2014 15:16
prevad un fail la box office prea putina publicitate/reclama despre film
alex_il_fenomeno pe 12 aprilie 2014 18:11
Chiar mi-a atras atentia, si cu siguranta il voi urmari zilele acestea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells