Documentar-eveniment la Râşnov

3 Aug 2010
Documentar-eveniment la Râşnov

Filmări tulburătoare realizate de cei care au trăit ororile celui de-al Doilea Război Mondial stau la baza unui documentar de excepţie realizat în 6 episoade: „Agresiunea”, „Înfrângere Zdrobitoare”, „Şocul”, „La Răscruce”, „Zile Mari” şi „Sfârşitul Coşmarului”.

Aceste înregistrări au fost clasificate drept „nepotrivite” pentru publicul civil. La terminarea războiului, aceste materiale şi altele, considerate „strict secrete”, despre distrugerile războiului, au fost ascunse şi uitate.

Cu eforturile unor colecţionari şi arhivari particulari, aceste filme au fost redescoperite, restaurate şi aduse în atenţia publicului de National Geographic Channel într-un serial captivant: „Al Doilea Război Mondial”.

Constituit în întregime din filme originale de 35, de 16 şi de 8 mm, „Al Doilea Război Mondial” cuprinde imagini rare despre masacrul ofiţerilor polonezi de la Katyn, evacuarea forţei expediţionare britanice la Dunkirk, tratamentul inuman aplicat soldaţilor francezi luaţi prizonieri de nazişti şi despre sacrificiul soldaţilor sovietici de la Stalingrad. Compilând incredibile înregistrări, documentarul dezvăluie privitorilor o imagine nouă a celui de-al Doilea Război Mondial, cuprinzând întreaga complexitate a acestuia, dar şi perspectivele celor două tabere: victimele şi învingătorii.

Structurat în 6 episoade a câte 60 de minute, serialul va fi difuzat integral în perioada 8-13 august în cinematograful din Râşnov.

„Al Doilea Război Mondial” este produs de France Télévisions Distribution pentru National Geographic Channels International. Louis Vaudeville este producător pentru France Télévisions Distribution. Pentru NGCI, vicepreşedinte executiv de conţinut este Sydney Suissa.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
horney1 pe 3 august 2010 17:34
alex_il_fenomeno comenteaza aiurea in 3..2..1..
alex_il_fenomeno pe 3 august 2010 20:04
0! :)) nu @horney1 ; vreau doar sa spun ca este excelent si sper sa se extinda la toate cinematografele in curand ! sper...
marius93 pe 4 august 2010 07:48
:)))))
Eugen pe 4 august 2010 11:15
De ce au ales ca festivalul sa ruleze in timpul saptamanii? Daca alegeau sa ruleze in timpul sfarsitului de saptamana crestea numarul de participanti masiv. Eu unul as fi mers cu cel mai mare interes dar datorita programului imi este imposibil. :(
hater pe 4 august 2010 13:34
alex il fenomeno vrea sa fie noul claudiu lugoj ! ! !
alex_il_fenomeno pe 4 august 2010 14:08
cine e acela? oricum , cred ca il fac , nu ? :d
stefanialsj pe 4 august 2010 15:16
e imposibil sa se extinda la toate cinematografele din tara dat fiind subiectul pe care il promoveaza.daca ar fi fost un film in care s'ar fi relatat tot felul de chestii supranaturale sau sfarsitul lumii altul ar fi fost rezultatul. pentru mine personal e trist ca doar in rasnov se ruleaza intrucat mi'e imposibil sa ajung acolo, dar poate totusi va ajunge si prin iasi sau cine stie poate online :-??

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells