Documentarele creative Kinedok ajung luna aceasta în șapte orașe din țară. Iată care!

de Cinemagia în 5 Dec 2016
„Roboțelul de aur”, povestea impresionantă a Steluței Duță, o boxeriță de 3 ori vicecampioană mondială, crescută într-un orfelinat, se proiectează la București și Comănești

Ultima lună a anului aduce și ultimele proiecții Kinedok din 2016. Kinedok a călătorit în 25 de orașe din țară, în 28 de locații partenere, organizând 270 de proiecții - din martie 2016 până la sfârșitul lunii decembrie. Orașele în care ajung proiecțiile Kinedok luna aceasta sunt Arad, București, Târgoviște, Oradea, Comănești, Târgu Jiu și Hunedoara.

Invitații speciali ai acestei luni sunt realizatorii și protagoniștii documentarului „Roboțelul de aur”. Pe 13 decembrie, la proiecția organizată la Centrul 5 din Comănești vor fi prezenți protagoniștii filmului – Steluța Duță și Constantin Voicilaș. Iar pe 15 decembrie, la Make a Point București vor fi prezenți regizorii Mihai Dragolea și Radu Mocanu.

„Roboțelul de aur” prezintă povestea impresionantă a Steluței Duță, o boxeriță în vârstă de 32 de ani, de 13 ori campioană națională, de 3 ori campioană europeană și de 3 ori vicecampioană mondială. Crescută într-un orfelinat și ducând o viață plină de violență, Steluța a descoperit boxul la 20 de ani, alături de antrenorul său Constantin Voicilaș, care îi este și tată adoptiv.

Pe lângă „Roboțelul de aur”, în decembrie mai puteți vedea în cadrul Kinedok documentarele „6 grade”, „Frați de cântec”, „Efectul Domino-ului”, „Tatăl meu bancherul” și „Îmi place asta super mult, cel mai tare”.

Programul ultimelor proiecții din 2016 în cadrul Kinedok powered by One World Romania este următorul:

Arad
7 decembrie, 20:00 - 6 grade (Cafeneaua Literară Joy’s Arad – Asociația CitiZenit)

București
08 decembrie, 20:00 - Frați de cântec (Make a Point)
15 decembrie, 20:00 - Roboțelul de Aur (Make a Point)

Târgoviște
9 decembrie, 20:00 - Efectul Domino-ului (Biblioteca Județeană „Ion Heliade Radulescu” Dâmbovița - Europe Direct Târgoviște)

Comănești
13 decembrie, 17:00 - Roboțelul de Aur (Centrul 5 – Europe Direct Comănești)

Târgu Jiu
09 decembrie, 18:00 - Frați de cântec (Irish Pub – Refugiul Urban)

Hunedoara
18 decembrie, 20:00 - Îmi place asta super mult, cel mai tare (Cafe d’ART)

Kinedok powered by One World Romania este un program internațional de distribuție de filme documentare creative în spații neconvenționale organizat de Asociația One World Romania. Până la sfârșitul anului, peste 270 de proiecții sunt organizate în 28 de locații din 25 de orașe din țară.

Alte știri din cinema

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells