Ei sunt Gardienii galaxiei!

de Ştefan Dobroiu în 5 Iul 2012
Ei sunt Gardienii galaxiei!

Tot mai multe publicaţii internaţionale obţin confirmări că filmul surpriză pregătit de Marvel Studios pentru o lansare în vara lui este Guardians of the Galaxy, migrarea pe marele ecran a unei echipe de supereroi extratereştri apăruţi în benzile desenate Marvel în anul 1969 şi reveniţi în atenţie, într-o nouă formă, în anul 2008.

La prima vedere, decizia Marvel de a arunca pe marile ecrane, la concurenţă cu Răzbunătorii, o echipă de supereroi despre care publicul larg nu ştie mai nimic poate părea proastă. Cinemagia încearcă să analizeze şansele de succes ale noului proiect, dar şi să-ţi prezinte premisele noii aventuri Marvel, mai ales că o parte dintre gardieni s-ar putea regăsi în alte filme ale companiei.

Este clar că încă de la primul Iron Man, unul dintre marile succese ale anului 2008, strategia Marvel a fost stabilită pe termen lung. Ceea ce fanii apreciază foarte mult la filmele Marvel este tocmai această senzaţie de coerenţă datorată multiplelor legături dintre diversele producţii, mai bune sau mai puţin bune, din universul creat de Stan Lee şi colegii săi. Cu ajutorul celebrelor secvenţe de după (sau din timpul) genericelor de final, echipa de producători şi scenarişti afiliaţi studiourilor au creat această senzaţie că universul de pe ecran este în egală măsură familiar şi demn de explorat, ceea ce a "programat" mulţi fani să vadă absolut toate producţiile Marvel, tocmai pentru a vedea cum se dezvoltă aceste legături între diversele proiecte.

Unul dintre beneficiarii acestei strategii a fost Răzbunătorii, producţie aflată acum pe locul trei, cu 1,4 miliarde de dolari obţinuţi din vânzările de bilete, în topul celor mai populare filme din toate timpurile. The Avengers a avut nu doar succes de casă, ci şi unul de critică, dar pentru fani a născut o întrebare sâcâitoare: ce mai urmează?

Îi ştim pe Iron Man, Thor şi Căpitanul America. În acest moment se face Iron Man 3, la sfârşitul anului îi vine rândul lui Thor 2, iar ulterior va începe producţia la Căpitanul America 2. Se scriu scenarii pentru producţii cu Black Panther, Ant-Man şi Doctor Strange, alţi populari supereroi, iar Nick Fury, Hulk, Văduva neagră şi Hawkeye ar putea fi, împreună sau separat, protagonişti ai propriilor filme. Chiar şi aşa, senzaţia de nou a dispărut, iar Marvel încearcă să resusciteze atenţia şi entuziasmul fanilor cu o echipă de supereroi "proaspeţi". Şi de ce nu Guardians of the Galaxy?

Surse din interiorul Marvel au declarat, citate de publicaţii precum The Hollywood Reporter şi Deadline, că decizia de a scoate în faţă gardienii este justificată în primul rând de un scenariu spectaculos scris de Nicole Perlmann. Nu ai auzit niciodată de ea, dar după ce a intrat în echipa de scenarişti Marvel şi a ajutat la scrierea lui Thor şi a scris de una singură un scenariu cu Văduva neagră, ideile ei despre aventurile Gardienilor au impresionat atât de mult şefii de la Marvel, încât acum se caută un regizor pentru aducerea acestora pe marele ecran.

Faptul că inamicul public no. 1 din noul scenariu este Thanos, villain-ul întrezărit la finalul lui The Avengers, îţi arată cât de importanţi sunt gardienii pentru a pregăti terenul pentru un sequel la acest mega-succes al lui 2012.

Cine sunt gardienii galaxiei?

Gardienii sunt Adam Warlock, Drax Distrugătorul, Gamora şi Phyla-VellGroot, probabil ajutaţi de alţi supereroi, căci, ca şi în cazul Răzbunătorilor, componenţa echipei diferă în funcţie de benzile desenate. Cert este că gardienii vin de fapt din secolul 31, toţi dispunând de posibilitatea de a călători în timp. Ei se pot şi teleporta în orice parte a universului.

Adam Warlock, care în benzile desenate a colaborat de mai multe ori cu Răzbunătorii, este o fiinţă umană creată de oameni de ştiinţă dintr-o rasă superioară. Poate controla energia şi crea câmpuri de forţă, fiind în acelaşi timp în stare să călătorească cu viteze mai mari decât cea a luminii. Dispune totodată de o uluitoare putere de regenerare.

Drax Distrugătorul este la origine Arthur Douglas, un pământean ucis de un Thanos ce călătorea incognito. Sufletul lui este mutat într-un nou corp dotat cu puteri supraumane şi primeşte numele de Drax Distrugătorul. Istoria sa cu Thanos îi dă lui Drax puterea de a-l localiza pe acesta la distanţe imense. El poate totodată să-i identifice pe cei care au intrat recent în contact cu maleficul personaj.

Gamora, o reprezentată a rasei dispărute Zen Whoberi, a fost crescută de Thanos, care a hotărât să o folosească pe post de armă împotriva duşmanilor săi. Antrenată ca o asasină necruţătoare, expertă în arte marţiale de pe diferite planete, Gamora îi va întoarce la un moment dat spatele lui Thanos, aliindu-se cu Gardienii. În anumite benzi desenate poate controla scurgerea timpului.

Phyla-Vell este una dintre cele mai interesante prezenţe feminine Marvel. Creată ca a anomalie după ce Căpitanul Marvel a distrus şi recreat întregul univers, Phyla-Vell posedă puterea de a converti energie (poate folosi energia atacatorilor ei pentru a-i ataca la rândul ei), poate zbura şi se poate proteja de atacuri telepatice. Interesant este şi faptul că într-una din apariţiile ei din benzile desenate se bate monedă pe faptul că supereroina este de fapt lesbiană şi că ar fi îndrăgostită de Moondragon, o altă supereroină cu şanse mari să-şi facă apariţia în viitoarele filme Marvel (mai multe detalii despre ea AICI).

Eşti familiarizat cu povestea Gardienilor galaxiei? Crezi că un film cu aceşti protagonişti ar putea avea succes de public?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 5 iulie 2012 10:52
Eu nu am auzit niciodata de supereroii astia, si sunt convins ca asta e valabil pt marea majoritate a oamenilor, inclusiv cei care s-au uitat la filmele Marvel. Si in plus, traiesc in viitor, pe alte planete.... cum sa ai timp in 2 ore sa explici fiecare membru, contextul etc etc???
Barbaru pe 5 iulie 2012 14:32
de asta imi plac mai mult serialele. se poate face o legatura intre diferite personaje si astfel totul are o logica . personajele astea noi intrun film de 2 ore o sa para ingramadie .
cristi23 pe 5 iulie 2012 16:22
ca sa fiu sincer nu stiam prea multe despre ei...dar e o idee buna de a face un film cu the guardians......ceva nou si poate totusi diferit
ramane de vazut ce va iesi........si daca va iesi

MNarcis pe 5 iulie 2012 20:25
Succesul, faima si ''foamea'' de supereroi ''la pachet'' cred ca sa consumat cu The Avengers, insa nu se stie niciodata ce va fi.......
Costirik pe 5 iulie 2012 21:21
cred ca i au scos din palarie ca de astia e clar nimeni nu a auzit...intr un fel e normal sa bati fierul cat e cald mai ales dupa succesul The Avengers dar cu necunoscutii astia sper sa nu li se inece corabiile:)
piccolodaimao22 pe 8 iulie 2012 14:13
Cred ca va fi greu sa le faca fiecarora povestii si sa puna in evidenta calitatiile lor si personalitatiile pt ca the avengers a avut in spate 5 filme si mai ales ca trebuie sa il scoata in evidenta pe Thanos ca sa stim ce va i cu el in The avengers 2
Tyson_Kyd pe 14 iulie 2012 16:26
E bestial gandita chestia asta, ar fi prea tare sa faca filmu si sa continue gen trilogie, iar in una Gardienii sa colaboreze cu Avengers :X , ar fi bestial .
alex_il_fenomeno pe 26 iulie 2012 14:22
pare extrem de promitator , si cred ca va avea succesul asteptat .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells