Fifty Shades of Black: parodia la comedia involuntară

de Gloria Sauciuc în 10 Feb 2016
Fantezia erotică Fifty Shades of Grey luată peste picior de comicul Marlon Wayans

Vom fi la fel de sadici precum personajul Christian Grey și o să vă dezvăluim singurul moment genial din Fifty Shades of Black: în „camera roșie” a plăcerilor BDSM, Hannah (Kali Hawk) e legată fedeleș. Christian Black (Marlon Wayans) îi citește din romanul „Cincizeci de umbre ale lui Grey”... Ea suferă teribil - țipă, se zbate, și-l imploră pe Black să nu mai citească. Nu mai suportă această tortură! Nu are cum să-și acopere urechile și nici cum să-l oprească din citit...

Când am aflat că se face o parodie la filmul Fifty Shades of Grey, m-am întrebat care este rostul. Producția (încadrată de realizatori la genul „romance”!) și cartea și-au făcut suficiente deservicii lor însele încât să mai fie necesară parodierea lor. Umorul involuntar însoțește mare parte dintre scenele din filmul Fifty Shades of Grey, așa că o parodie era, din punctul meu de vedere, superfluă.

Poate și din acest motiv, ceea ce a ieșit din Fifty Shades of Black e numai o îngroșare grotescă a ceea ce era Fifty Shades of Grey. Firul poveștii este același, iar Marlon Wayans încearcă să găsească o corespondență în filmul scris de el pentru scenele penibile din Fifty Shades of Grey, însă preponderentă este divagarea.

Dacă recunoștem povestea, nu tuturor secvențelor de umor involuntar din Fifty Shades of Grey le-am găsit corespondentul parodic în Fifty Shades of Black. Marlon Wayans brodează o serie de gaguri și umor licențios doar din plăcerea de a fi scandalos sau de a face cu orice preț un film. Pe de altă parte, mai presară scene din posibile următoare parodii la filme precum Magic Mike ori Whiplash. 

Un arsenal de părți anatomice dezgolite, apelative licențioase, mostre de rasism, glume sexuale, tabuuri date de pereți, gaguri se desfășoară în fața spectatorului. Doar una, însă, ne „gâdilă” intelectul. 

 

Exploreaza subiecte similare:

Fifty Shades of Black, Fifty Shades of Grey, Magic Mike, Whiplash, Kali Hawk, Marlon Wayans

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
danny987 pe 10 februarie 2016 22:34
Filmul e specific Marlon Wayans.Nu zic ca actorul face filme proaste dar 50 Blck Nu e de vazut !:)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells