Film românesc online: Ultimul strigăt al balaurului

de Gloria Sauciuc în 1 Dec 2014
De Ziua Naţională, Cinemagia vă oferă spre vizionare un film românesc, în exclusivitate

E vineri seara. Toma vine acasă, după o zi de muncă, împovărat şi îngândurat. Soţia îl primeşte frustrată: vecinul de la etaj iar a ţipat toată ziua, şi băieţelul lor de 1 an plânge fără încetare. Olga îl pune pe Toma să îi facă o vizită vecinului şi să ia atutidine. Toma îl vizitează pe Amza. Intrat în apartamentul de tip clasic cu iz de anii '80 al bătrânului vecin (Ion Haiduc), Toma va face cunoştinţă cu un univers total neaşteptat. În lumea lui Amza, cel care a cumpărat sute, dacă nu mii de bilete la Loz de Vis în speranţa de a câştiga marele premiu (1 milion de lei), nimic nu e ceea ce pare şi timpul pare că stă în loc.

Curând, cei doi vecini, de vârste şi din lumi diferite, descoperă că sunt preocupaţi de relaţia cu copiii lor şi că trăiesc aceeaşi dramă. Încetul cu încetul, cei doi par să formeze o prietenie dincolo de barierele obişnuitului. Pentru unul dintre ei, dorinţele îşi vor găsi o împlinire nebănuită, chiar cu un preţ şocant.

Este mişcătoare drama ambelor figuri masculine: unul între două vârste (Ion Haiduc), dintr-o altă generaţie, celălalt tânăr - din generaţia Facebook (Nicu Rotaru), ambii taţi, ambii sub spectrul ratării şi a pierderii fiinţei celei mai de preţ - propriul copil.

Ultimul strigăt al balaurului, în regia lui  Jamil Hendi, a fost selecţionat în mai multe festivaluri şi pieţe de film: Portobello Film Festival (nominalizat în categoria World Best Drama), prezent la cea dea 29-a ediţie a Pieţei de film de la Clermont-Ferrand, Selecţie oficială Mumbai Film Festival în 2013, Ljubljana Film Festival 2014, Osla Shorts 2014, Short Film Corner la Cannes 2014, Alcine Short Film Market.

Exploreaza subiecte similare:

Ion Haiduc, The Last Cry of the Dragon, Jamil Hendi

Alte știri din cinema

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 1 decembrie 2014 17:34
super film

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells