Filme şi seriale la TV. Recomandări 15-21 decembrie

de Gloria Sauciuc în 15 Dec 2014
Rubrica dedicată programului TV de pe Cinemagia vă stă la dispoziţie cu grilele tuturor posturilor, aşa că nu ezitaţi să o consultaţi dacă din lista de mai jos nu găsiţi nimic pe placul vostru

Film premiat „Loulou

luni, 00.35, TVR 1

Victimă a unui soț abuziv, Nelly (Isabelle Huppert) îl întâlnește pe Loulou, un tânăr pierde-vară care tocmai a petrecut câteva luni la închisoare pentru delicte minore. Cei doi se îndrăgostesc și Nelly rămâne însărcinată, dar Loulou (Gerard Depardieu), tentat de distracții cu prietenii și aventuri nocturne, nu este încă pregătit pentru o viață „serioasă”. Film nominalizat la Palme d'Or în 1980, trei nominalizări la Premiile Cesar 1981.

Serial  „Escobar, baronul răului”

marţi, 21.00, Look TV

Un film biografic despre cel mai mare traficant de droguri, șeful cartelurilor columbiene, Pablo Escobar. Renumit pentru că s-a încălzit o noapte la un foc făcut din bancnote în valoare de 2 milioane de dolari, a ucis 3 candidați la președintia Columbiei, având propriul aeroport pe care puteau ateriza avioane Hercules, și propria  lui închisoare. Valoarea averii lui a fost estimată la 30 de miliarde de dolari. Zilnic livra 3 tone de cocaină. Recordul a fost stabilit in 1986 când a transportat cu un vapor în SUA 23 de tone de cocaină amestecată cu carne de pește.

Film de acţiune şi spionaj „Ţintă primară

marți, 00.00, ProTV

Oameni influenţi, care au asigurat victoria în alegeri unui candidat la preşedinţia Statelor Unite, aşteaptă ca în schimbul susţinerii oferite să primească anumite înlesniri. Când preşedintele întârzie să-şi arate gratitudinea, aceştia pun la cale un plan pentru a-l asasina, eliminând chiar câţiva agenţi ai serviciilor secrete. Cu Daryl Hannah în rol principal.

Film biblic „Noe

miercuri, 20.00, HBO

Plecând de la impresionanta poveste despre curaj, sacrificiu, speranță și mântuire, Darren Aronosfky aduce pe marele ecran Noe, cu Russel Crowe în rolul celui ales de Dumnezeu pentru o misiune extraordinară de salvare a celor inocenţi înainte ca un potop apocaliptic să distrugă lumea. Este pentru prima dată când întreaga poveste este adusă pe marele ecran într-o ecranizare spectaculoasă, invitând publicul să vadă acele evenimente prin ochii şi emoţiile lui Noe.

Film romantic „Love Affair”

vineri, 09.00, Pro Cinema

Un film clasic cu Humphrey Bogart nu trebuie niciodată ratat. El joacă rolul inginerului aeronautic Jim Leonard. Când Carol Owen, moştenitoarea unei averi fabuloase, se decide să ia lecţii de zbor, relaţia dintre cei doi evoluează rapid către o Poveste de dragoste.

Film de aventuri „Prinţul Persiei”

sâmbătă, 20.30, Antena 1

Bazat pe celebrul joc video omonim, Prinţul Persiei ne poartă în antichitate, unde un prinţ persan (Jake Gyllenhaal) se aliază cu o prinţesă (Gemma Arterton) dintr-un imperiu rival pentru a dejuca planurile unui rege care vrea să provoace o furtună de nisip în stare să distrugă lumea întreagă. Pentru a câştiga, prinţul trebuie să învingă o serie de fiinţe fantastice, ajutat şi de Pumnalul Timpului, o armă în stare să controleze timpul: să-i încetinească scurgerea sau să-l dea înapoi. 

Film românesc „Baltagul

duminică, 13.00, TVR International

Ecranizarea romanului omonim de Mihail Sadoveanu, drama  regizată de Mircea Mureşan urmăreşte tragedia unui cioban dispărut în circumstanţe misterioase. Soţia sa reface drumul parcurs de acesta cu turmele de oi şi află adevărul: bărbatul a fost asasinat chiar de cei pe care-I credea aproape. Femeia restabileşte adevărul şi porneşte pe urmele criminalilor.

Film de acţiune „Quantum of Solace

duminică, 20.30, PRO TV

Fiind tradat de Vesper, femeia pe care o iubea, agentul 007 se luptă cu impulsul de a transforma misiunea sa cea mai recentă într-un ţel personal. Hotărâţi să afle adevărul, Bond si M (Judi Dench) îl interoghează pe Mr White (Jesper Christensen), care mărturiseşte că organizaţia care a santajat-o pe Vesper este mult mai complexă şi mai periculoasă decât şi-au imaginat

Exploreaza subiecte similare:

Quantum of Solace, Loulou, Escobar el patrón del mal, First Target, Noah, Love Affair, Prince of Persia: The Sands of Time, Baltagul

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogyvaly pe 15 decembrie 2014 11:08
Cred ca ati uitat de Quantum of Solace pe ProTV de duminica la ora 20,30 care cred ca este cumva cel mai bun film al saptamanii pe canalele nationale ;)
xerses pe 15 decembrie 2014 14:33
Ma tenteaza Loulou si Love Affair.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells