Filmele lunii aprilie 2015

de Ştefan Dobroiu în 2 Apr 2015
Primele blockbustere ale anului îşi fac apariţia pe marile ecrane

Aprilie compensează numărul mai mic de premiere, doar 15, cu lansarea a două dintre cele mai aşteptate filme ale anului. Marea întrebare a lunii este care dintre cele două titluri va urca cel mai sus în topul încasărilor. Să se lase Iron Man şi tovarăşii săi cu superputeri învinşi de Dom Toretto şi de gaşca lui de vitezomani? Vom urmări confruntarea îndeaproape. Iată mai jos recomandările noastre în ceea ce priveşte premierele lui aprilie.

Aici detalii despre 14 blockbustere de avut în vedere de-a lungul următoarelor luni.

3 aprilie
Fast and Furious 7/Furios şi iute 7
Pentru mulţi este cel mai aşteptat film al anului, iar pentru Hollywood este cel mai bun exemplu că o franciză poate să crească şi nu să lanseze filme din ce în ce mai slabe. Interesul mondial pentru noile aventuri ale lui Dom (Vin Diesel), Letty (Michelle Rodriguez), Roman (Tyrese Gibson) şi Tej (Ludacris/Chris Bridges) este gigantic, cel mai important motiv fiind şi tragica moarte a lui Paul Walker, interpretul lui Brian. Cinemagia a văzut deja filmul (iată cronica noastră) şi poate să-ţi spună că nu ne-am dat seama în ce scene apare Paul Walker şi în care a fost folosită o versiune a sa digitală (despre cum a fost Walker recreat pe calculator aici). Furios şi iute 7, lansat şi pe ecranul IMAX, vine cu unele dintre cele mai spectaculoase urmăriri, lupte corp la corp şi cascadorii de văzut anul acesta la cinema.

De vineri copiii se pot bucura de Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast/Clopoţica şi Legenda Bestiei de Nicăieri, o animaţia care îi va învăţa că aspectul fizic este mai puţin important decât ceea ce gândim şi credem. Mai putem vedea Amazonia, un documentar 3D realizat în şapte ani şi premiat la festivalul de la Veneţia despre fabulosul ecosistem amazonian, dar şi Clouds of Sils Maria/Nori peste Sils Maria, filmul lui Olivier Assayas despre o celebră actriţă (Juliette Binoche) nevoită să înfrunte vârsta.

10 aprilie
Kidnapping Mr. Heineken/Răpirea lui Freddy Heineken
Cu o idstribuţie interesantă (Anthony Hopkins, Sam Worthington, Jim Sturgess) şi povestea celei mai mari răscumpărări oferite vreodată pentru o persoană, această coproducţie Marea Britanie-Olanda ar putea fi cel mai de succes film lansat pe 10 aprilie. Hopkins este Freddy Heineken, directorul cunoscutei companii producătoare de bere. Unul dintre cei mai bogaţi olandezi din toate timpurile, Heineken a fost răpit pe 9 noiembrie 1983, evenimentul punând pe jar, timp de trei săptămâni, întreaga Europă. Action-ul lui Daniel Alfredson trece în revistă desfăşurarea ingeniosului plan al răpitorilor, dar şi consecinţele faptelor lor.

Din 10 aprilie mai putem vedea pe ecrane Danny Collins, revenirea în atenţie a lui Al Pacino în rolul unui rocker de vârsta a treia a cărui viaţă este dată peste cap când află că, în urmă cu 40 de ani, John Lennon i-a scris o scrisoare ce nu i-a parvenit niciodată. Fanii ecranizărilor după Nicholas Spark vor putea vedea The Longest Ride, povestea a două mari iubiri, cu marea speranţă a Hollywood-ului, Britt Richardson, într-un rol principal. Celor mici le este destinată animaţia Minuscule: Aventura furnicuţelor rătăcite.

17 aprilie
Paul Blart: Mall Cop 2/Paul, mare poliţist la mall 2
Într-un weekend nu foarte atractiv, Paul Blart ar putea fi cel mai simpatic personaj prezent pe marile ecrane. Prima parte a seriei cu Kevin James în rolul principal a avut doar 12.000 de spectatori în România, dar încasările mondiale au fost de şase ori mai mari decât bugetul, prin urmare un sequel era justificat. Acum Paul este gardian într-un cazinou din Las Vegas şi trebuie să ia măsuri când o bandă de hoţi pune ochii pe preţioasele opere de artă ce decorează somptuoasa clădire.

Fanii formaţiei One Direction îşi pot lua doza cu One Direction: The Inside Story/One Direction: Povestea din culise, film ce explorează aventurile grupului din timpul turneului Where We Are. Weekend-ul plusează şi cu Cut Bank, povestea unui tânăr (Liam Hemsworth) care vrea să evadeze din micul său oraş, dar destinul îi aşază o mulţime de obstacole în cale.

24 aprilie
The Avengers: Age of Ultron/Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron
Poate că Furios şi iute 7 are şanse să devină mai popular în România decât Avengers 2, dar la nivel mondial puţine sunt şansele ca filmul lui Joss Whedon să nu aibă întâietate. Am vorbit atât de mult despre acest sequel şi despre importanţa sa în universul cinematografic Marvel, încât nu prea mai avem ce spune, în afară de faptul că, după Star Wars VII, este poate cel mai aşteptat film al anului. Mai spunem doar că apariţia lui Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) şi Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) schimbă regulile jocului cu puterile lor extraordinare şi că Ultron, robotul ultra-inteligent ce declară război rasei umane condamnând-o la extincţie, are toate şansele să se claseze foarte sus pe listele cu cei mai redutabili antagonişti văzuţi pe ecrane în acest deceniu.

Terminăm luna cu Tom Hardy, interpret al lui Leo Demidov, agent MGB (precursorul KGB) ce investighează în thriller-ul Child 44 acţiunile unui criminal în serie din Rusia anilor '50. Miss Julie/Domnişoara Julie o are în rolul titular pe Jessica Chastain şi ne poartă în 1890, în Irlanda de Nord, unde fiica unui nobil îl seduce pe valetul (Colin Farrell). Mai vedem Cel Ales, filmul lui Cristian Comeagă cu Bogdan Stanoevici, controversatul fost ministru al românilor de pretutindeni şi actual secretar de stat în Ministerul Culturii, în rolul domnului X, un bărbat a cărui relaţie cu securiştii îi va da viaţa peste cap.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a lunii?

Exploreaza subiecte similare:

Fast and Furious 7, Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast, Amazonia, Clouds of Sils Maria, Kidnapping Mr. Heineken, Danny Collins, The Longest Ride, Minuscule - La vallée des fourmis perdues, Paul Blart: Mall Cop 2, One Direction: The Inside Story, Cut Bank, The Avengers: Age of Ultron, Child 44, Miss Julie, Cel Ales

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 2 aprilie 2015 12:03
DE NERATAT Fast & Furious 7 si The Avengers: Age of Ultron !!!
santoss07 pe 2 aprilie 2015 13:15
The Avengers: Age of Ultron
wildinthecountry pe 2 aprilie 2015 15:05
Avengers
chrismechris pe 2 aprilie 2015 16:55
The Avengers: Age of Ultron.
DeadSea07 pe 2 aprilie 2015 20:26
The Avengers : Age Of Ultron si Fast & Furious 7
Kidnapping Mr. Heineken L-am vazut deja

radu3455 pe 5 aprilie 2015 11:57
avengers

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells