Filmele lunii octombrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 4 Oct 2016
Află ce-i de văzut luna aceasta pe marile ecrane!

Pentru o lună de toamnă, octombrie este suspect de săracă în premiere: doar 14 filme noi se lansează pe marile ecrane în următoarele patru weekend-uri. Cu toate acestea, luna compensează cu câteva festivaluri importante, cel mai interesant fiind Les Films de Cannes à Bucarest, care va aduce în cinematografe marile titluri lansate în selecţia celui mai important festival al lumii. Evenimentul are loc între 14 şi 23 octombrie. Până atunci, iată mai jos recomandările noastre cu privire la premierele cinematografice ale lunii.

7 octombrie
Două lozuri
Oare octombrie va oferi una din rarissimele ocazii când un film românesc va urca pe prima poziţie în box office? Ajutată de cel mai "aerisit" weekend al lunii, comedia lui Paul Negoescu inspirată de nuvela Două loturi a lui Ion Luca Caragiale ar putea lua faţa celorlalte două premiere, mărind şi mai mult şansele ca această toamnă să fie cel mai prolific anotimp pentru noul cinema românesc. În film, trei nătărăi dintr-un orăşel de provincie pierd lozul câştigător şi se aruncă într-o mega-aventură pentru a-l recupera. Trio-ul buclucaş beneficiază de interpretările lui Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă.

Primul weekend mai oferă comedia Masterminds/Hoţi de geniu, despre un jaf care a şocat America. În distribuţie sunt popularii Zach Galifianakis şi Kristen Wiig. O mai vedem pe Emily Blunt în The Girl on the Train/Fata din tren, ecranizarea unui thriller care s-a bucurat de un imens succes acum câţiva ani.

14 octombrie
Inferno
Inferno, cea mai nouă aventură a lui Robert Langdon (Tom Hanks), vine pe ecrane pe 14 octombrie. Eroul va ajunge la Roma şi Florenţa pentru a salva, nici mai mult şi nici mai puţin, viitorul rasei umane. Pe lângă pasiunea şi priceperea specialistului în simbolism pentru dezlegarea celor mai obscure mistere, filmul are un plus de atracţia pentru România: actriţa Ana Ularu interpretează o asasină gata să îi vină de hac lui Langdon.

Weekend-ul ne mai oferă Baar Baar Dekho/Trăieşte clipa, un nou hit bollywoodian care ne îndeamnă să trăim fiecare secundă de parcă ar fi ultima, dar şi una dintre cele mai bune animaţii ale anului, Kubo and the Two Strings/Kubo şi lăuta magică, considerat încă de pe acum un concurent serios la Oscar 2017.

21 octombrie
Toni Erdmann
România devine tot mai interesantă pentru producţiile străine, iar Toni Erdmann este doar unul dintre cele două filme din 21 octombrie în ale căror trailere se pomeneşte de ţara noastră şi a căror acţiune are loc pe meleaguri româneşti. Favoritul criticilor şi deja considerat unul dintre cele mai valoroase filme ale ultimului deceniu, dramedia de familie Toni Erdmann, despre un tată neamţ cu un simţ special al umorului venit să-şi viziteze fiica stabilită la Bucureşti, va deschide festivalul Les Films de Cannes à Bucarest cu o proiecţie de gală la care va fi prezentă şi regizoarea Maren Ade.

Raaz Reboot/Secretul este ceva nemaivăzut pe marile noastre ecrane: un horror bollywoodian filmat în România, la Bucureşti şi Sinaia. Filmul foloseşte atmosfera sumbră a iernii româneşti pentru a spune povestea unei tinere venite în România cu soţul ei. Când casa lor este atacată de o entitate paranormală, eroina se va trezi într-un pericol de moarte. Tot pe 21 octombrie vedem Jack Reacher: Never Go Back/Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!, film de acţiune cu Tom Cruise inspirat de unul dintre cele mai populare romane ale lui Lee Child, dar şi comedia franceză Five.

28 octombrie
The Accountant: Cifre periculoase
Terminăm luna cu un thriller care s-ar putea dovedi una dintre surprizele plăcute ale toamnei: The Accountant: Cifre periculoase. Cu Ben Affleck în rolul unui matematician autist expert în contabilitate, thrillerul lui Gavin O'Conner arată că cea mai previzibilă profesie poate deveni extrem de periculoasă, în funcţie de aptitudinile contabilului respectiv. Legăturile eroului, Chris Wolff, cu o organizaţie criminală ne poartă spectaculos de partea greşită a legii. Urmăreşte trailerul la pagina filmului, este unul dintre cele mai bune trailere ale anului.

De Halloween mai vedem Rings/Avertizarea 3, continuarea superhitului din 2002 şi o nouă reîntâlnire cu unul dintre cele mai înfricoşătoare personaje ale mileniului, Samara. Ne binedispunem cu comedia moldoveană Afacerea Est, în regia lui Igor Cobileanski, şi ne speriem din nou din cauza horror-ului The Disappointments Room/Camera terorii, despre un cuplu care deschide o cameră misterioasă în podul noii lor case, eliberând un spirit demonic.

Ce filme vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Inferno, Ana Ularu, Dragoş Bucur, Dorian Boguţă, Alexandru Papadopol, Două lozuri, Afacerea Est, Masterminds, The Girl on the Train, Baar Baar Dekho, Raaz Reboot, Rings, The Disappointments Room, Jack Reacher: Never Go Back, The Accountant, Toni Erdmann 

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells