"Fundaţia" lui Isaac Asimov, în pregătire de către Roland Emmerich

de Gloria Sauciuc în 26 Iul 2009
"Fundaţia" lui Isaac Asimov, în pregătire de către Roland Emmerich

Cu ocazia San Diego Comic-Con, cel mai mare congres anual al fanilor de comics-uri, SF şi fantasy, Roland Emmerich a vorbit despre adaptarea trilogiei SF "Fundaţia", scrisă de Isaac Asimov între 1951 şi 1953.


"Fundaţia este prima mea tentativă de a face o serie de filme. În acest caz este vorba despre Fundaţia, Fundaţia şi Imperiul şi A doua Fundaţie. Am aşteptat atât pentru ca drepturile asupra cărtii să fie disponibile cumpărării. Este vorba despre 11 cărţi, şi deţinem acum drepturile inclusiv asupra numelui Fundaţia şi asupra Seriei cu roboţi. Ne putem pune în sfârşit pe treabă", a declarat Roland Emmerich pentru ComingSoon.net. 

Regizorul a mai adăugat că l-a angajat pe scenaristul Robert Rodat, care a scris Salvaţi soldatul Ryan/Saving Private Ryan  (1998)  şi The Patriot. Este incredibil, e persoana care ştie cel mai mult despre seria "Fundaţia" dintre toate cele pe care le cunosc. Eu am o anumită viziune, iar el are ideile lui, împreună cred că vom face un mare film", a mai spus Emmerich.


Regizorul nu este încă sigur că acesta va fi următorul lui proiect. Aşteaptă mai întâi să aibă scenariul în mână.
Deocamdată, în luna noiembrie a acestui an, vom putea urmări thrillerul SF 2012, în regia aceluiaşi Roland Emmerich, cu John Cusack în rol principal.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
eu pe 26 iulie 2009 18:54
Cele mai bune filme sunt cele fara interpretari din partea regizorului! Verificabil in "Nasul". Ar trebui sa ia cartile si sa faca filmele exact dupa ele. Ar fi superb
tibyxp pe 26 iulie 2009 21:12
Un film fara interpretare din partea regizorului nu exista... Oricine, de fapt, inbtr-o anumita masura, interpreteaza o carte intr--un mod mai mult sau mai putin diferit...asa ca nu trebuie decat sa ne lasam pe mana lui Emerich pt a vedea cat de reusit va fi filmul... Si Emerich nu e un regizor slab, dupa parerea mea!
kensu pe 26 iulie 2009 21:38
sper ca totusi sa nu modifice totul .am incercat sa ma uit la riverworld ecranizat de catre scifi channel si era varza adaptarea au modificat povetea 100%
eratostene pe 27 iulie 2009 14:01
sunt fan inrait al ciclului Fundatiei,,,,,,,D-zeule de cand astept o ecranizare a lui Asimov,,,,,,,,,,,va fi ceva de vis pt impatimitii genului,,,,
ARk pe 13 octombrie 2009 00:21
Eu dupa ce citesti Fundatia poate ai dreptul sa iti expui parerea si esti total offtopic , abtinete de la afirmati pe langa subiect. In sfarsit cineva va reusi sa faca un film dupa giganticul si titanicul story foarte complex numit Fundatia. Asimov este scriitorul meu preferat si am incredere in Roland Emmerich ca va reusi sa faca un film care sa se aproprie de carte.
Al Buga pe 16 octombrie 2009 10:33
Mi-a placut foarte seria "Fundatia", si chiar ma gandeam ca ar trebui facuta o ecranizare, Sa speram ca va fi reusita. Pana atunci sa revdem "Dune"
socrate10 pe 2 noiembrie 2009 13:45
dupa parerea mea Dune si Fundatia, in aceasta ordine, sunt cele mai bune carti SF (serii,cicluri) scrise vreodata. din pacate sunt si foarte greu de ecranizat datorita complexitatii povestii. sper ca filmul sa se ridice cel putin la jumatate din valoarea cartii.dar ma indoiesc. ecranizarile seriei Dune nu prea mi-au placut. cartea in schimb e geniala.
rudolf leonard pe 6 aprilie 2010 10:50
bolnav de cancer la 24 de ani
2010 March 14 rudolf leonard Permalink Bolnav de cancer la 24 de ani Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR : RO36RNCB0231088855520001 (lei). Vă rog ajutaţi-mă! dacă nu, pot să mor! E-mail: rudolfleonard13@yahoo.com Telefon: 0757205495 Vă mulţu mesc anticipat. Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor??? Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. 0757205495
Categorie Afaceri si prestari servicii Pret 5000 RON

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells