Goya 2009: "4,3,2" e cel mai bun film european

de Gloria Sauciuc în 1 Feb 2009
Goya 2009: "4,3,2"  e cel mai bun film european

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile", in regia lui Cristian Mungiu, obtine primul premiu Goya pentru cinematografia romana. Ceremonia decernarii prestigioaselor distinctii, acordate de Academia Spaniola de Film productiilor lansate in fiecare an in Spania, a avut loc ieri, 1 februarie 2009, la Madrid.

Regizorul roman a participat la eveniment, invitat de Academia Spaniola de Film si Institutul Cultural Roman Madrid, cele doua institutii organizand, cu aceasta ocazie, si un colocviu cu tema "Filmul romanesc, intre localism si universalitate", sustinut de Cristian Mungiu astazi, si urmat de un Ciclu de film romanesc.

"4,3,2" a intrat in competitie cu blockbuster-ul "Cavalerul negru"/"The Dark Knight" (US/UK), regia: Christopher Nolan, cu "The Boy in the Striped Pajamas" (UK), de Mark Herman si cu "De partea cealalta"/"Auf der anderen Seite" (Germania), regizat de Fatih Akin.

Premiul Goya pentru cel mai bun film s-a acordat productiei Camino, de Javier Fesser, care a obtinut un trofeu Goya si pentru regie. Protagonista filmului, Carme El

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 25 iulie 2010 11:24
felicitari! chiar daca filmul este nasol , ma bucur ca este apreciat peste hotare!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells