Gravity și Her au împărțit premiul pentru „Cel mai bun film”

de Cristina Grigore în 9 Dec 2013
Iată câștigătorii premiilor Asociației Criticilor de Film din Los Angeles

Asociația Criticilor de Film din Los Angeles și–a ales ieri câștigătorii, la trei dintre categoriile din competiție premiul fiind împărțit de doi concurenți. Potrivit Variety.com, Gravity și Her au primit titlul de Cel mai bun film, în vreme ce James Franco (Spring Breakers) a împărțit premiul cu Jared Leto (Dallas Buyers Club). Cate Blanchett (Blue Jasmine) și Adele Exarchopoulos au fost alese pentru titlul de  „Cea mai bună actriță”.

Filmul preferat al criticilor din Los Angeles a fost Gravity, care a mai plecat acasă cu premiile pentru Cel mai bun regizor (Alfonso Cuaron), Cel mai bun montaj și Cea mai bună imagine (Emmannel Lubezki). De pe lista premianților au lipsit, însă, American Hustle și preferatul premiilor Gotham Awards, Fruitvale Station, dar și povestea despre supraviețuire a lui Robert Redford, All Is Lost.

Cel mai bun actor a fost considerat Bruce Dern din Nebraska, iar cea mai bună actriță în rol secundar Lupita Nyong’o (12 Years a Slave).

Distincția pentru Cel mai bun scenariu a mers către Richard Linklater, Julie Delpy, Ethan Hawke (Before Midnight), iar cea mai bună coloană sonoră a fost considerată muzica lui T Bone Burnett din Inside Llewyn Davis.

Cel mai bun film străin a fost numit Blue is the Warmest Color, cea mai bună animație Ernest & Celestine, iar cel mai bun documentar Stories We Tell.

Între timp, Asociațiile Criticilor de Film din Boston și New York și-au ales și ele câștigătorii premiilor ce oferă, în „sezonul premiilor de la Hollywood”, indicii semnificative legate de posibilii învingători de la Oscaruri. Cel mai bun film a fost ales de ambele asociații 12 Years a Slave. Decizii similare au existat și în cazul Celui mai bun actor în rol principal - Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) și Celei mai bune actrițe – Cate Blanchet (Blue Jasmine), în vreme ce, la categoria animații, ambele asociații de critici au mers pe mâna lui Hayao Miyazaki cu al său The Wind Rises.

Exploreaza subiecte similare:

Gravity, 12 ani de sclavie, Nebraska, Bruce Dern, All Is Lost, Robert Redford, Fruitvale Station, American Hustle, Alfonso Cuarón, Her, James Franco, Spring Breakers, Jared Leto, Dallas Buyers Club, Cate Blanchett, Blue Jasmine, Adèle Exarchopoulos, Richard Linklater, Julie Delpy, Ethan Hawke, Before Midnight, Inside Llewyn Davis, T Bone Burnett, La Vie d'Adèle, Ernest et Célestine, The Stories We Tell, Chiwetel Ejiofor, Hayao Miyazaki, Kaze tachinu

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 9 decembrie 2013 17:45
Am vazut (Before Midnight si pot sa spun ca are un scenariu exceptional.
Tyson_Kyd pe 9 decembrie 2013 19:56
"Potrivit Variety.com, Gravity și Her au primit titlul de Cel mai bun film, în vreme ce James Franco (Spring Breakers) a împărțit premiul cu Jared Leto (Dallas Buyers Club). Cate Blanchett (Blue Jasmine) și Adele Exarchopoulos au fost alese pentru titlul de Cea mai bună actriță." Ce premiu au impartit James Franco (Spring Breakers) si Jared Leto (Dallas Buyers Club) ?!
anju pe 9 decembrie 2013 20:39
Se stie daca Dallas Buyers Club o sa ruleze si in cinematografele din Romania?
alex_il_fenomeno pe 22 ianuarie 2014 13:42
Her inca nu l-am vazut, dar din ce se vede este un film reusit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells