Harrison Ford şi-ar fi putut pierde viaţa în accidentul de la filmările lui Star Wars: The Force Awakens

de Cristina Grigore în 27 Iul 2016
Compania Foodles Production, răspunzătoare de producţia filmului de la Pinewood Studios, va auzi sentinţa finală pe 22 august

Accidentul petrecut pe platourile de filmare ale Star Wars – Pinewood Studios din Londra – i-a fi putut fi fatal lui Harrison Ford, au recunoscut, în faţa judecătorilor, reprezentanţii Foodles Production, una din companiile responsabile de producţia filmului ce a fost acţionată în judecată de către Asociația britanică de securitate a muncii (Health and Safety Executive).

Potrivit The Guardian, rănile suferite de actor atunci când masiva uşă hidraulică a lui Millenium Falcon l-a lovit şi l-a trântit la podea au fost severe. Ford a fost lovit în şold şi la piciorul stâng, unde s-a ales cu două fracturi, iar dacă butonul de siguranţă nu ar fi fost activat la timp, greutatea uşii l-ar fi strivit şi i-ar fi putut pune serios viaţa în pericol. La proces, greutatea uşii a fost comparată cu cea a unei maşini mici, ceea ce înseamnă că ar fi putut, fără îndoială, provoca moartea unui om.

Din fericire, actorul s-a recuperat la timp pentru continuarea filmărilor la Star Wars: The Force Awakens. În anul ce a urmat filmărilor Star Wars, 2015, Ford a scăpat cu răni uşoare şi dintr-un accident cu avionul (al treilea de până acum).

Sentinţa finală în cazul împotriva companiei Foodles Production va fi dată pe 22 august.

Exploreaza subiecte similare:

Harrison Ford, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, actor

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
gamblerrambler pe 27 iulie 2016 21:47
E periculos actorul asta. De tanar a fost asa

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells