„Hello” al lui Adele, primul videoclip filmat cu camere IMAX. Iată videoclipul

de Gloria Sauciuc în 24 Oct 2015
Camerele utilizate pentru videoclipul „Hello” al lui Adele au fost folosite până acum pentru filme precum „Interstellar”, „Cavalerul negru”, „Jocurile Foamei: Sfidarea” şi viitorul blockbuster extrem de așteptat „Star Wars: Trezirea forţei”

Regizorul canadian Xavier Dolan are cinci filme artistice la activ la numai 26 de ani şi se află în prezent în post-producție la al şaselea. Tânărul cineast a făcut anul trecut valuri în circuitul festivalelor cu filmul lui „Mommy”, dar acum se află pe prima pagină a ziarelor pentru un alt motiv: el tocmai a regizat primul videoclip filmat în premieră cu camere IMAX.

Dolan a regizat videoclipul pentru „Hello”, primul single de pe „25” – mult aşteptatul nou album al lui Adele. Dolan se alătură astfel unui grup de elită format din cei mai proeminenţi regizori de la Hollywood, care au avut ocazia să lucreze cu camere IMAX, precum Christopher Nolan și JJ Abrams.

Camerele utilizate pentru videoclipul „Hello” al lui Adele au fost folosite până acum pentru filme precum „Interstellar”, „Cavalerul negru”, „Jocurile Foamei: Sfidarea” şi viitorul blockbuster extrem de așteptat „Star Wars: Trezirea forţei”. Dolan a folosit camere IMAX pentru a filma porțiuni ale videoclipului.

Camerele IMAX sunt camere de filmat cu cea mai mare rezoluție din lume – captând imagini cu rezoluție de până la 18K sau aproximativ de 100 de ori rezoluția televiziunii HDTV de acasă.

Videoclipul îl are în distribuţie pe Tristan Wilds, care joacă rolul tânărului student tulburat (și gangster în devenire) Michael Lee în sezoanele recente din serialul HBO al lui David Simon „Cartelul crimelor”.

Iată videoclipul:

Exploreaza subiecte similare:

Adele, actor

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
JohnnyAddams pe 25 octombrie 2015 23:08
Xavier Dolan (y)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells