„În mai, faci ce-ți place”, o poveste impresionantă despre supravieţuire în timp de război

de Cristina Grigore în 12 Dec 2016
Pe 25 și 26 decembrie, la Cinemax 2, în acordurile legendarului Ennio Morricone, descoperim unul dintre efectele mai puţin cunoscute ale războiului

Regizorul Christian Carion, cunoscut pentru drama de război nominalizată la Oscar Merry Christmas, abordează în  pelicula „În mai, faci ce-ți place” (En mai, fais ce qu'il te plait/Come What May) un alt capitol important al celui de-al Doilea Război Mondial, în care milioane de francezi au fugit din calea invadatorilor germani. Filmul este programat pe canalul Cinemax 2 pe 25 decembrie, de la ora 23.20 și pe 26 decembrie, reluându-se în ianuarie, conform programului afișat deja de post.

Luna mai a anului 1940 a fost una marcantă şi pentru Max, fiul neamţului Hans, un bărbat refugiat într-o zonă rurală din  Franţa pentru că a îndrăznit să se opună regimului. Demascat şi întemniţat, Hans ajunge în libertate odată cu nebunia iscată de pătrunderea trupelor germane în Franţa, şi astfel începe căutarea lui disperată a celui mai important lucru din lume – fiul său. Micul Max are susţinerea primarului din Pas-de-Calais şi a empaticei sale învăţătoare, însă obstacolele pe care războiul pe pune în calea reuniunii fiului cu tatăl sunt multe, iar acţiunea se precipită alarmant spre final…

Aşa cum a mărturisit şi cineastul, pelicula aduce un omagiu emoţionant necunoscuţilor pieriţi în exodul din 1940, pe care l-a trăit şi mama lui Christian Carion.

De menţionat că filmul, ce va fi difuzat pe Cinemax 2 pe 25 și 26 decembrie, are o excelentă coloană sonoră, semnată de legendarul Ennio Morricone.

Exploreaza subiecte similare:

En mai fais ce qu'il te plait, Christian Carion, Ennio Morricone

Alte știri din cinema

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells