In memoriam Cristian Nemescu si Andrei Toncu

de Gloria Sauciuc în 25 Aug 2008
In memoriam Cristian Nemescu si Andrei Toncu

Regizorul Cristian Nemescu si sound designer-ul Andrei Toncu vor fi comemorati, seara aceasta, in cadrul unui eveniment organizat de CineClub NexT, care se va desfasura incepand cu ora 20, la Cityplex, in incinta CityMall.

Vor fi proiectate filmele regizate de Cristian Nemescu al caror sunet este semnat de Andrei Toncu: "Marilena de la P7" (2006, 45 de minute), "Mihai si Cristina" (2001, 15 minute), dar si un film de animatie de Valeriu Stihi, "Remiza", al carui sunet a fost realizat de Toncu si care a fost finalizat la inceputul acestui an. La eveniment vor fi inmanate si premiile Cinemagia, obtinute la inceputul acestui an de ultimul film semnat de cei doi, "California Dreamin' (Nesfarsit)", premii care au dat ocazia publicului sa isi exprime preferintele in materie de productii romanesti, prin vot online.

Tudor Voican (scenarist al productiilor "Marilena de la P7", "Mihai si Cristina", "Poveste de la Scara C", "California Dreamin'") si Liviu Marghidan (director de imagine al filmelor "Marilena de la P7", "Poveste de la Scara C" si "California Dreamin'") vor discuta cu publicul pe marginea proiectiilor, iar unul dintre spectatorii prezenti la aceasta editie de CineClub va castiga, prin tragere la sorti, un DVD cu filmul "Marilena de la P7".

"California Dreamin' (Nesfarsit)" a castigat sapte dintre cele 18 categorii ale Premiilor Cinemagia, cele mai multe din cadrul acestei editii, aratand ca lungmetrajul a fost nu numai pe placul juriilor diverselor festivaluri internationale de film, dar ca a fost indragit si de catre public.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius93 pe 18 iulie 2010 08:48
R.I.P

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells