În weekend la NCRR, trilogia Paradise de Ulrich Seidl

de Ştefan Dobroiu în 9 Mai 2014
Sâmbătă şi duminică, două ocazii de a vedea cele trei filme la Noul Cinematograf al Regizorului Român

Celebra trilogie a regizorului austrian Ulrich Seidl, cu care acesta a reuşit să intre în competiţiile celor mai mari trei festivaluri ale Europei, cele de la Cannes, Veneţia şi Berlin, poate fi (re)văzută în weekend la Noul Cinematograf al Regizorului Român (Muzeul Ţăranului). Paradise: Love/Paradies: Liebe, Paradise: Faith/Paradies: Glaube şi Paradise: Hope/Paradies: Hoffnung au parte de câte două proiecţii, sâmbătă şi duminică.

Cele trei filme sunt reunite într-o trilogie datorită relaţiilor de rudenie dintre protagonistele sale. Teresa, o femeie între două vârste din Austria care merge în vacanţă în Kenya, sora ei Anna Maria, atât de dedicată unor acţiuni de misionariat, şi fiica Teresei, Melanie, o adolescentă supraponderală ajunsă într-o tabără pentru slăbit, sunt eroinele apreciatei trilogii.

Sâmbătă trilogia rulează de la ora 16.00, când este difuzată prima parte, Paradise: Love, urmată de la 18.15 de Faith şi de la 20.30 de Hope. Duminică orele de difuzare sunt 16.30, 18.15 şi 20.30.

Iată mai jos sinopsisurile celor trei filme:

Paradise: Love/Paradies: Liebe (Cannes, 2012)
Pe plajele din Kenya sunt cunoscute cu "sugar mamas": europence care abordează tineri africani ce-şi vând dragostea pentru a câştiga un ban. Teresa, o mamă cvincvagenară din Austria, ajunge într-un astfel de paradis turistic. Trece de la un tânăr la altul şi de la o dezamăgire la alta şi este nevoită să recunoască: pe plajele keniene, dragostea e o afacere. Paradise: Love descrie cu umor turismul sexual, femei mai în vârstă şi bărbaţi tineri, valoarea de piaţă a sexualităţii şi puterea culorii pielii.

Paradise: Faith/Paradies: Glaube (Veneţia, 2012)
Ulrich Seidl explorează ce înseamnă să porţi crucea. Pentru Anna Maria, o cvincvagenară singură, paradisul este Iisus. Îşi dedică vacanţa de vară unor activităţi de misionariat, pentru ca Austria să revină pe calea virtuţii. Pelerinajul ei zilnic o poartă prin Viena, din uşă în uşă, purtând în braţe o statuie înaltă de 35 de centimetri a Fecioarei Maria. Într-o zi, după ani de absenţă, soţul ei, un musulman de origine egipteană paralizat, revine acasă, iar viaţa Annei Maria scapă de sub control. Imnurile şi rugăciunile sunt însoţite acum de certuri.

Paradise: Hope/Paradies: Hoffnung (Berlin, 2013)
Povestea lui Melanie, o adolescentă supraponderală în vârstă de 13 ani, şi a primei ei iubiri. Este în vacanţa de vară într-o tabără pentru slăbit. Printre activităţi sportive şi consiliere cu privire la nutriţie, bătăi cu perne şi primele ţigări din viaţa ei, Melanie se îndrăgosteşte de directorul taberei, un doctor cu patru decenii mai în vârstă ca ea. Dragostea ei este necondiţionată, cum numai primele iubiri pot fi. Încearcă plină de inocenţă să-l seducă...

Exploreaza subiecte similare:

Ulrich Seidl, Paradies: Glaube, Paradies: Hoffnung, Paradies: Liebe

Alte știri din cinema

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Excelentul Hacks: pot două femei să se stimeze reciproc?

Ar trebui să le despartă o prăpastie, dar reuşesc să construiască o punte

De ce Furiosa e atât de supărată: un motan o întrece în popularitate!

Animaţia Garfield a fost văzută de mai mulţi români decât super-blockbusterul lansat la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Iulidesprefilme pe 11 mai 2014 13:59
Noul Cinematograf al Regizorului Român ? Ce titulatură, ce denumire...de cele mai multe ori ne lipseşte inspiraţia !
Iulidesprefilme pe 11 mai 2014 14:03
Auzi: NCRR (necerere) ! Caţavencu era mai inspirat: "Aurora Economică Română" ( AER) ! Pentru că l-a creat un geniu: I. L. CARAGIALE !
alex_il_fenomeno pe 6 aprilie 2015 11:36
L-am urmarit doar pe ultimul, si nu a fost rau deloc... Nu stiam ca e trilogie, dar trebuie sa il urmaresc.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells