Inca trei filme vin din urma si prind Competitia de la Cannes

de Gloria Sauciuc în 1 Mai 2008
Inca trei filme vin din urma si prind Competitia de la Cannes

Surpriza este James Gray, care revine in Competitia pentru Palme d`Or si anul acesta, dupa ce in 2007 candidase pentru acelasi trofeu cu We Own the Night, film ce nu a avut de aratat sau de spus prea mult. Editia aceasta regizorul New York-ez ii aduce la Cannes pe Gwyneth Paltrow si, din nou, pe Joaquin Phoenix (protagonist in We Own the Night) in Two Lovers. O drama romantica despre un burlac (Phoenix) impartit intre prietena de familie pe care parintii lui o agreeaza ca nora si... frumoasa, dar volatila noua vecina de cartier. Cu acest flm, americanii sunt majoritari in competitia pentru Palme d`Or de anul acesta.

Selectionerii Festivalului de la Cannes mai baga in Competitia principala inca un film francez, pe langa cele doua deja calificate: e vorba despre Entre les murs de Laurent Cantet, cu François Begaudeau ca profesor de franceza la un colegiu cu adolescenti scapati de sub control. In dorinta lui de a instrui, François nu ezita a-si asuma niste riscuri punandu-i pe acesti tineri, ce trebuie �domesticiti�, fata in fata cu propriile lor limite, astfel incat sa-i motiveze. Dar el insusi poate claca.

Al treilea film anuntat pe ultima suta de metri este "Blindness", al brazilianului Fernando Meirelles; acesta va si deschide cea de-a 61-a editie a Festivalului. Este adaptarea cinematografica a romanului "Eseu despre orbire" al scriitorului portughez Jose Saramago, laureat al premiului Nobel in 1998, cu Julianne Moore in rol principal.

Competitia din cadrul sectiunii Un Certain Regard se va deschide, pe 15 mai, cu Hunger de Steve McQueen..

Taguri:  cannes 2008

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells