Incep filmarile la Harry Potter 5!

5 Feb 2006
Incep filmarile la Harry Potter 5!

Luni, 6 februarie la studiourile Leavesden din Anglia vor incepe filmarile la cel de-al cincilea film din indragita serie a magicienei J.K. RowlingHarry Potter and the Order of the Phoenix / Harry Potter si Ordinul Phoenix.

Filmul este regizat de regizorul britanic David Yates (The Girl in the Cafe, Sex Traffic, State of Play) si produs de David Heyman si David Barron dupa un scenariu de Michael Goldenberg (Where the Wild Things Are, Peter Pan, Contact).

Daniel Radcliffe, Rupert Grint si Emma Watson isi reiau rolurile celebrelor personaje Harry Potter, Ron Weasley si Hermione Granger. Lor li se alatura Imelda Staunton (Nanny McPhee, Vera Drake) in rolul Dolores Umbridge, noua profesoara de Aparare Impotriva Magiei Negre, George Harris (The Interpreter, Black Hawk Down) in rolul lui Kingsley Shacklebolt, Helen McCrory (Casanova, Enduring Love) in rolul Bellatrix Lestrange, Natalia Tena (Mrs. Henderson Presents, About a Boy) in rolul Nymphadora Tonks, Kathryn Hunter (All or Nothing, Orlando) in rolul Doamnei Figg si debutanta de 14 ani Evanna Lynch, care a fost aleasa din peste 15 mii de candidate la un casting deschis pentru rolul Luna Lovegood, o eleva Ravenclaw care devine un aliat important al celor trei prieteni vrajitori.

In Harry Potter and the Order of the Phoenix, Harry Potter revine pentru cel de-al cincilea an la Hogwarts si descopera ca aproape toti vrajitorii nu vor sa-l creada ca s-a intalnit cu Lordul Cap-De-Mort. De teama ca venerabilul director al Hogwarts, Albus Dumbledore, minte in privinta revenirii lui Cap-De-Mort pentru a-i submina pozitia si a-l inlocui in functie, Ministrul Magiei, Cornelius Fudge, numeste un nou profesor de Aparare Impotriva Magiei Negre, pentru a-l supraveghea pe Dumbledore. Numai ca acest curs nu se dovedeste eficient pentru a-i proteja pe studenti impotriva fortelor intunecate care ii ameninta, asa ca ajutat de prietenii sai Hermione si Ron, Harry decide sa rezolve lucrurile de unul singur. Intalnindu-se in secret cu un grup de studenti care-si spun "Armata lui Dumbledore", Harry ii invata cum sa se apere de Magia Neagra, pregatindu-i pe curajosii tineri vrajitori pentru lupta extraordinara care ii asteapta.

Harry Potter and the Order of the Phoenix / Harry Potter si Ordinul Phoenix va avea premiera in 2007.

In imagine: coperta originala a romanului.

Taguri:  Daniel Radcliffe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 25 noiembrie 2011 18:47
am vazut filmul , si pot spune ca nu merita ratat !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells