James Cameron se pregăteşte de o aventură în spaţiu

de Cristina Grigore în 22 Apr 2012
James Cameron se pregăteşte de o aventură în spaţiu

După ce a atins cel mai adânc punct al Pământului, Groapa Marianelor, James Cameron se pregăteşte să treacă şi ultima frontieră, cea a călătoriei în spaţiu.

Potrivit The Guardian, cineastul se află pe lista finanţatorilor şi consilierilor unei companii de explorări spaţiale, al cărei scop este extragerea de materii prime din surse extraterestre. Expediţia la care va lua parte îi va permite acestuia să filmeze călătoria spaţială, pentru a include ulterior imaginile într-o serie de documentare IMAX 3D.

Compania, numită Planetary Resources Inc., doreşte să „acopere două sectoare de maximă importanţă – explorarea spaţială şi exploatarea resurselor naturale", se menţionează într-un comunicat de presă. Alături de Cameron, la bordul proiectului se află o seamă de multimiliardari ai planetei, printre care directorul executiv al Google, Larry Page, foşti responsabili NASA ai misiunilor spaţiale şi un fost director executiv al Microsoft.

Printre resursele naturale vizate de Planetary Resources se află şi fierul, pe care compania intenţionează să îl extragă direct de pe asteroizi, despre care s-a spus, conform unor cercetări anterioare, că pot transporta mai mult fier decât se găseşte pe toată suprafaţa Pământului. Pentru asta însă, trebuie să însă să se stabilească cum se poate ateriza în siguranţă pe un asteroid şi cum se poate efectua extracţia în condiţii de gravitate scăzută.

Pentru regizorul lui Avatar, expediţia spaţială va fi un exemplu în care viaţa imită arta: intriga blockbuster-ul său din 2010 se axa tocmai pe extragerea resurselor de pe o planetă extraterestră.

Taguri:  James Cameron, Avatar

Părerea ta

Spune-ţi părerea
catalinradcliffe pe 22 aprilie 2012 13:07
Interesant si totodata folositor pentru omenire! Pentru a 2-a oara Cameron da dovada de mult curaj! Imi place! Sper sa iasa ceva mai bun sin cel de-al doilea film din trilogia Avatar!
viorellll pe 22 aprilie 2012 13:07
De asta imi place acest om ...este un geniu ..isi duce viatza la extrem ...nu sta toata ziua cu burta pe un yaht in nush ce insula k altzii....bv JC ...esti un exemplu ...
kitycina pe 22 aprilie 2012 20:00
Bravo ai pus punctul pe I...intr-adevar e de admirat k, cu toate ca are bani sa-si puna si in cap cum e vb aia nu sta sa leneveasca si sa-si dea aere de mare vedeta omul este mult prea ocupat cu ale lui si bine face, poate da niste lectii si la altii care dak au un strop de ceva deja gata nu le mai ajungi cu prajina la nas. Trebuie sa recunoastem ca James este un pic cam obsedat de 3D, dar per total este ok omul..Ink o data bravo lui!!!
piticot89 pe 22 aprilie 2012 13:28
omul asta e magnific, is curios ce o sa mai faca dupa, va merge oare pe marte???:>
CosminHorrorMaster pe 22 aprilie 2012 14:06
Bravo lui! Asta da om implinit!
xerses pe 22 aprilie 2012 15:43
Ce de stiri apar in legatura cu aventurile sale ...
Railysse pe 22 aprilie 2012 15:49
Oare cate excursii incredibile va mai face acest om? Nu multi oameni ajung in spatiu, si el vrea sa fie printre acei oameni. Interesant.
Skynet.Zbenga pe 22 aprilie 2012 18:05
Fabulos, omul asta, n-am ce zice
margott pe 22 aprilie 2012 19:20
Omul asta a scos niste filme de top, merita vazut orice film iese din mainile lui.
catasmile17 pe 23 aprilie 2012 13:10
foarte tare :)
MissBlossom01 pe 1 mai 2012 23:25
Wow, il admir pe omul asta.
alex_il_fenomeno pe 14 mai 2012 13:46
la ce inspirat este , de abia astept filmul acesta !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells