James Cameron, triumfător în ultimul proces Avatar

de Cristina Grigore în 19 Sep 2014
Curtea nu a dat câştig de cauză artistului Roger Dean, care a pretins că cineastul s-a inspirat din copertele sale pentru realizarea lui Avatar

James Cameron a câştigat procesul Avatar, în care un artist îl acuza că i-a furat ideile pentru realizarea lumii fascinante din producţia SF de maxim succes a anului 2009, anunţă TheHollywood Reporter.

Artistul William Roger Dean a dat în judecată acum mai bine de două luni compania 2th Century Fox şi casa de producţie a lui James Cameron, Lightstorm Entertainment pentru că, pretindea el, universul extraterestru al Pandorei a fost copiat din 14 lucrări de artă ale sale.

Judecătorul american desemnat cazului, Jesse M. Furman, a susţinut însă că pretenţiile lui Dean – despăgubirile s-ar fi ridicat la 50 de milioane de dolari – au fost nechibzuite şi a arătat că multe din imaginile artistului date spre comparaţie şi bucăţile de imagine din film au fost scoase din context pentru a semăna cât mai mult între ele.

Acesta este ultimul dintre multiplele procese cu care s-a ales James Cameron după realizarea Avatar, în care iniţiatorii îl acuzau că a copiat ori s-a inspirat foarte mult din ideile lor. La începutul acestui an, scenaristul Bryan Moore a pretins că părţi ale scenariului său, alte două cazuri asemănătoare fiind câştigate de Cameron anul trecut.

Exploreaza subiecte similare:

James Cameron, Avatar, actor

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 19 septembrie 2014 14:26
Hai cu urmatoarele parti din AVATAR !!!...:)
radurex25 pe 19 septembrie 2014 20:38
ori e 2nd, ori 20th century fox.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells