James Gunn va semna regia lui Superman: Legacy

de Gloria Sauciuc în 20 Mar 2023
Povestea va fi construită în jurul eredității eroului

James Gunn urmează să semneze regia filmului Superman: Legacy. Regizorul, care este președintele și CEO studiourilor DC împreună cu partenerul Peter Safran, a anunța miercuri că va regiza noua serie Superman. Gunn va semna și scenariul, în timp ce Safran va semna producția.

Superman: Legacy a dat publicului primul sinopsis, susținând că filmul „spune povestea lui Superman care va trebui să își împace originea de pe planeta Krypton cu anii copilăriei ca un băiețel american în Smallville, Kansas. Eroul este întruchiparea adevărului, dreptății și a modului american de a gândi, mânat de bunătate într-o lume în care bunătatea pare de modă veche”.

Distribuția nu a fost încă anunțată

Gunn a dat vestea pe Twitter, împreună cu o anecdotă emoționantă despre implicarea lui în proiect. „Acum aproape trei ani l-am pierdut pe tata. A fost cel mai bun prieten al meu. Deși nu m-a înțeles ca copil, mi-a susținut dragostea pentru benzile desenate și pentru film și, fără el, nu aș face acum ceea ce fac”, a scris Gunn. „Până în acest punct a fost o călătorie lungă. Mi s-a propus proiectul Superman acum mulți ani - și inițial am refuzat pentru că nu aveam o soluție pentru a-i da lui Superman demnitatea meritată...”. Și a continuat: „acum mai puțin de un an am văzut o soluție, construită în jurul eredității eroului, dată - pe de o parte - de originea aristocratică kryptoniană, dar și de părinții adoptivi, din clasa muncitoare, lucru care îi va influența alegerile”.

Superman: Legacy este prima producție dintr-un univers întreg de povestiri care nu se limitează la o singură platformă (presupunem că aceasta se va amesteca cu proiectele aflate în streaming pe HBO Max, scrie Variety), într-o fază 1 numită „Gods and Monsters”. Distribuția nu a fost încă anunțată, însă filmul se îndreaptă spre o premieră pe 11 iulie 2025.

Gunn și Safran au pus limitele necesare proiectului atunci când au intrat la conducerea acestuia. În ianuarie, au promis că în noua lor viziune va prima calitatea, nu cantitatea.

„Oamenii se agață de date de premieră. Dar eu, în fundul inimii, sunt scenarist, și nu voi face filmul până să termin scenariul”, relata Gunn.

Exploreaza subiecte similare:

James Gunn

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells