Jamie Foxx va fi Spawn, o ființă demonică, în filmul omonim

de Cristina Grigore în 30 Mai 2018
Cineastul Todd McFarlane promite o poveste mai violentă şi mai întunecată decât ce am văzut în Logan sau Deadpool

Scenaristul şi producătorul Todd McFarlane a început lucrul la debutul său regizoral, recent anunţat - o nouă adaptare a benzilor desenate ce-l au în centru pe Spawn, un antierou pe care tot el l-a lansat, prin intermediul Image Comics, în 1992. În rolul central al peliculei - ce urmează să se lanseze în 2019 - a fost ales, potrivit Deadline.com, actorul Jamie Foxx.

McFarlane a citat ca surse de inspiraţie pentru scenariul reboot-ului producţii ca Jaws, The Ring sau The Thing, în care „cel care aduce teroarea nu are replici”, după cum s-a exprimat cineastul. Drept urmare, protagonistul va vorbi doar în versiunea sa umană, cea a lui Al Simmons, soldat în Forţele de recunoaştere marină ale SUA (devenit ulterior asasin în slujba CIA), ucis şi revenit din lumea de dincolo pentru a se răzbuna şi a fi din nou alături de soţia sa.

Printre vocile ce se vor auzi mai mult în film va fi şi cea a detectivului Twitch Williams, unul dintre puţinii oameni în care Spawn – numele antieroului după pactul cu un demon din Iad, care îl transformă şi pe el într-o fiinţă demonică, cu abilităţi supernaturale. Pentru rolul lui Williams, McFarlane l-a avut în minte pe Leonardo DiCaprio, însă rămâne de văzut dacă un star de asemenea calibru se va alătura peliculei, mai ales că aceasta va beneficia de un buget mic, de aproximativ 10 milioane de dolari.

McFarlane a promis un scenariu întunecat, violent – chiar mai mult decât ce am văzut până acum în Logan şi Deadpool. Povestea nu va fi una de origine a personajului – va fi diferită de ce am văzut în prouducţiile moderne cu supereroi realizate de Marvel şi DC.

 „Aici nu avem de-a face cu un om într-un costum de cauciuc, nu e vorba de vreun erou care trebuie să salveze o domnișoară aflată la ananghie. Absolut deloc. La finalul acestui film, sper că publicul se va întreba fie dacă acesta este o fantomă care se transformă într-un om, ori un om care se transformă într-o fantomă. Am în minte o trilogie, şi nu am de gând să transform acest prim film într-o poveste de origine”, a spus McFarlane.

Primul film Spawn s-a lansat în 1997 şi nu a fost mai deloc agreat de critici. L-a avut în rol central pe Michael Jai White (un actor cu centură neagră în şapte stiluri de arte marţiale).

Copyright foto: Snap Stills/Rex Shutterstock.

Exploreaza subiecte similare:

Todd McFarlane, Jamie Foxx

Alte știri din cinema

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 30 mai 2018 09:32
Deja sunt extrem de neîncrezător și o să mă explic. Regizor al noii adaptări SPAWN va fi Todd McFarlane, aflat la primul său debut regizoral?!?... De un eșec major a avut parte și Stefen Fangmeier când s-a aflat în aceeași poziție de ”experiment” cu primul lui film - ”Ergon” (2006), o serie de cărți cu un succes enorm la nivel mondial, dar care a fost un eșec răsunător când a venit vorba să fie transpus pe ecran de către o persoană care până atunci făcuse doar reclame. Sper să mă înșel și noul film ”Spawn” să fie bun, dar m-am lecuit de regizorii aflați la primul lor proiect - nu faci experimente când vine vorba despre cărți sau filme ce au avut succes. Asta este părerea mea.
ishmael pe 1 iunie 2018 21:16
o fi debutul lui regizoral insa ... nu este strain de lumea comicsurilor; este scenaristul noului film Venom si creatorul personajului Spawn. pt mine problema ar fi bugetul infim, mi-e sa nu fie efecte gen "direct to video"
mihnea_aspru95 pe 30 mai 2018 20:52
@spartacus
true... o să fie destul de greu pentru Todd (dar că iubește personajul atât de mult trebuie să iasă bine, totuși, oricând poate da în latura nasoală, hmm.. let's see). Îmi place că nenea "Django" va fi Spawn, asta sună foarte bine pentru mine.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells