Jean Dujardin stârneşte controverse din cauza unui poster sexist

de Cristina Grigore în 3 Feb 2012
Jean Dujardin stârneşte controverse din cauza unui poster sexist

Pentru rolul principal din The Artist, Jean Dujardin a câştigat deja premiul Asociaţiei Actorilor de Film Americani şi este un favorit al cursei pentru un Oscar la Categoria Cel mai bun actor. Însă un scandal iscat recent de posterul unui film lansat în Franţa, ţara sa de origine, pare a-i ameninţa şansele la statuetă.

Potrivit The Guardian, Les Infidèles, o antologie de filmuleţe ce au ca subiect infidelitatea masculină este punctul de plecare a controversei ce îl are în centru pe Dujardin, care nu doar joacă în această producţie, dar şi regizează unul dintre filmele din serie. Unul din posterele acestei producţii franceze îl înfăţişează pe acesta în costum, cu cravata dată pe spate, privind dintre picioarele unei femei aflată pe spate. Subtitlul se traduce prin „Intru în şedinţă”.

Catalogat drept sexist şi înjositor pentru femei, posterul a fost interzis in Franţa şi va fi  scos, până la sfârşitul săptămânii, din toate spaţiile publicitare în care a fost afişat.

Revista Le Parisien a ridicat un semn de întrebare în legătură cu modul în care acest scandal va afecta şansele la Oscar ale lui Dujardin, şi menţionează că americanii „nu vor găsi ceva amuzant în acest gen de imagini obraznice”, în timp ce The Guardian  crede că posterul ar putea părea ofensator pentru membrii juriului american şi ar putea duce la modificarea opţiunii acestora în ceea ce îl priveşte pe actorul francez.

Deşi acest lucru este puţin probabil – posterele în cauză au fost lansate în Franţa, nu în Statele Unite, şi nu au nici o legătură cu prestaţia protagonistului sau a companiei care a promovat The Artist, The Weinstein Company – chiar presa franceză a fost cea care a iniţiat semnalul de alarmă.

Revista L’Express a amintit de cazul lui Gerard Depardieu, ale cărui speranţe la Oscar pentru rolul din Cyrano de Bergerac s-au spulberat chiar înaintea galei din 1991, când revista Time a publicat o biografie a acestuia, în care, din cauza unei traduceri greşite, se sugera că ar fi participat la un viol pe când avea nouă ani.



Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
darayawaus pe 3 februarie 2012 13:01
S-ar putea sa-l coste, caci americanii sunt sensibili la prostiile astea pe care noi, europenii, nu dam doi bani.
Gebeleizis pe 3 februarie 2012 18:40
daryayawaus: +1
alex_il_fenomeno pe 7 februarie 2012 18:54
ma surprinde aceasta imagine , deoarece il stiam un om cu capul pe umeri .
jude pe 8 februarie 2012 14:34
diferenta mare intre personajul jucat in The Artist si personajul din viata reala...se vede dupa atitudinea pe care o are in acel poster...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells