La Editura Corint Junior a aparut cartea "Batalia Vraciului" de Joseph Delaney

24 Iul 2007
La Editura Corint Junior a aparut cartea "Batalia Vraciului" de Joseph Delaney

Batalia Vraciului de JOSEPH DELANEY. Cartea a patra din CRONICILE WARDSTONE

„Tinutul Pendle este napadit de vrajitoare, zise Vraciul... Cea mai mare problema cu care ne confruntam este numarul lor incredibil. Adesea vrajitoarele se cearta si se vrajmasesc, dar si cand cad la întelegere si îsi unesc fortele pentru un scop comun, puterea lor creste cu mult. Da, trebuie sa tinem socoteala de asta. Vezi tu, ne pregatim sa dam piept cu însasi primejdia cea mare – unirea clanurilor vrajitoarelor.”

În Pendle, vrajitoarele s-au ridicat la lupta si se zvoneste ca trei dintre cele mai puternice clanuri de vrajitoare s-au unit, pentru a conjura o forta malefica de neînchipuit. Împreuna, vor fi în stare sa aduca la viata Întunericul întrupat — pe Diavolul însusi.

Tom si Vraciul trebuie sa porneasca spre Pendle pentru a lua masuri sa nu se întample ceea ce nici cu mintea nu se poate cuprinde. Înainte de a pleca, Vraciul îi cere lui Tom sa faca un drum pana acasa, sa-si ia cuferele pe care i le-a lasat mostenire mama lui. Dar ce taine de familie întunecate se afla închise în cuferele acestea? si oare ele îi vor pune familia lui Tom într-o si mai mare primejdie sau le vor oferi, lui Tom si magistrului sau, ajutorul de care au atata nevoie în Pendle?

Joseph Delaney locuieste în Lancashire cu sotia sa, si are trei copii si patru nepoti. Casa lui se afla în inima teritoriului duhurilor, iar satul sau a fost bantuit de un duh rau, numit Cel–care–îti–bate–la–usa, care a fost însa imobilizat sub treapta unei case de langa biserica.

Batalia Vraciului se desfasoara tot în Comitat, dar de data asta în rasarit, în vecinatatile Dealului Pendle. Cum întreaga serie este situata de catre autor într-un Lancashire mai degraba mitic, decat cu referinte la un context istoric precis, ipoteza ca sirul evenimentelor ar evoca Procesul vrajitoarelor din 1612, de la Pendle, nu se sustine. Cu toate acestea, unele locuri, precum Primaria?Tribunalul Read si Turnul Malkin, sunt prezente, dar schimbate, ca sa raspunda imperativelor lumii imaginare a Vraciului. Pendle chiar merita o vizita, dar nu va straduiti prea mult sa gasiti Stanca Sangerie sau Valea Vrajitoarei – ambele au luat nastere din imaginatia autorului!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells