Lansarea în aceeași zi a lui John Wick 4 și a lui Matrix 4 ar produce „Ziua Keanu Reeves”

de Cristina Grigore în 16 Dec 2019
Fanii protagonistului celor două francize de succes au umplut rețelele de socializare cu reacții la data de lansare comună a celor două pelicule

Studiourile Warner au anunțat săptămâna trecută că Matrix 4 va ajunge în cinematografe pe 21 mai 2021, aceeași zi în care a fost programată și lansarea lui John Wick 4. Cum ambele producții îl au ca protagonist pe Keanu Reeves, fanii acestuia au umplut mediul online cu mesaje amuzante de stupefacție la aflarea veștii; sunt numeroase și mesajele de apreciere pentru celebrul actor.

Deloc încurcați de coincidență, mulți dintre admiratorii starului au declarat că nu vor alege între cele două filme la debut, ci le vor bifa pe amândouă în data de 21 mai, cu intenția de marca astfel - într-un soi de omagiu adus starului – „Ziua Keanu Reeves”.

„Chiar nu mă deranjează că aceste filme au aceeași dată de lansare. Voi ieși pur și simplu de la unul și voi intra la celălalt”, a scris pe Twitter una dintre admiratoarele actorului.

„Fanii vor ieși din sala de cinema și vor intra la loc, pentru că Matrix 4 și John Wick 4 se vor lansa în aceeași zi”, a mai adăugat cineva pe Twitter.

Popularitatea actorului de 55 de ani a atins noi culmi anul acesta odată cu lansarea lui John Wick: Chapter 3 – Parabellum și prezentarea lui ca personaj în viitorul joc video Cyberpunk 2077. Multele sale acte de caritate și modul simplu și fără pretenții în care se comportă în diverse situații i-au cucerit pe fani, care au inițiat chiar și o petiție către revista Time pe change.org, pentru numirea lui drept „Omul Anului” (titlu ce a revenit până la urmă tinerei activiste de mediu Greta Thunberg).

Rămâne de văzut dacă cele două filme vor rămâne să împartă aceeași dată de lansare. Un lucru este cert: popularitatea lui Reeves se va menține la cote ridicate și în anii următori grație celor două sequel-uri așteptate. Starul va mai continua o serie celebră – prima din cariera sa – prin Bill & Ted Face the Music (cu lansarea în august 2020).

 

Exploreaza subiecte similare:

Keanu Reeves, John Wick: Chapter 3 - Parabellum, John Wick: Chapter 4

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 16 decembrie 2019 12:30
Keanu Reeves în John Wick = Renașterea lui Chuck Norris
cavallioty pe 16 decembrie 2019 18:45
oamenii sunt idioti,este evident ca nu vor ramane cu aceeasi data de lansare din 2 motive;
- se adreseaza aceluias gen de public si se vor bate cap in cap
- nu are cum sa promoveze ambele filme in acelasi timp,sunt doua proiecte de mare anvergura

boghiu_andrei pe 16 decembrie 2019 18:59
Corect. 3 - Nu are cum să filmeze la două filme în același an, el fiind implicat și în Bill & Ted 3. E greu să filmeze la Matrix 4 și la JW4 în același an. Matrix 4 o să fie lansat în mai 2021, dar JW4 o să fie amânat cu un an. Ar fi logic ca John Wick 4 să fie amânat până prin 2022.
cavallioty pe 17 decembrie 2019 17:47
daca nu au pregatit mai nimic pentru John Wick 4 e clar ca ii vor schimba data de lansare,un februarie martie 2022 e mai potrivit, si in plus WB nu va da in spate in fata unui studio mai mic, ca Lionsgate
boghiu_andrei pe 17 decembrie 2019 00:40
Nu ți-aș răspunde, dar trebuie să o fac. "Cea mai mare prostie".. Prostie? Ca am o părere? Vorbește și tu ca un om normal la cap, e simplu. Măcar 4 luni? De unde știi? Poate dura și mai mult, iar eu spuneam că două filme ca astea nu se pot filma în același an, Keanu nu poate sări din proiect în proiect. În vară are de promovat Bill & Ted 3, nu are timp de filmări. Asta spuneam prin "implicat" în proiect. Poate filma la ambele, dar nu în paralel. Doar filmările durează luni de zile, după aia urmează perioada de editare, de acolo începe construirea filmului final, perioada care poate dura și ea câteva luni. Era o știre legata de John Wick 4, știre în care se spunea că nici nu au o poveste scrisă pentru următorul film, nici măcar nu s-au apucat de scris. Mai durează și punerea pe hârtie vreo câteva săptămâni, luni, după aia filmări, editare.. etc. Nu se vor încurca cu perioada de toamnă, acolo vor avea "adversari" puternici.. De ex: Fantastic Beasts 3, Thor 4..etc. Francize care domină la capitolul box office. În 2021 vor fi 7 filme de la Marvel și DC, în vară sunt programate Spider-Man 3 și The Batman. Dar și filme ca Jurassic World 3, Guardians of the Galaxy 3.. etc. Nu își permite să se bage între aceste filme, e logic că vor caută un loc mai liber, iar ala e în ianuarie - martie. Poate doar atunci să fie lansat John Wick 4, la începutul lui 2022, dar și atunci e greu, e fix după Avatar 2(care are data de lansare la finalul lui 2021, de Crăciun). Încă nu se știe clar, dar nu trebuie să îmi spui tu mie că vorbesc prostii, nici tu nu lucrezi la acele filme, cum nici eu nu știu clar când o să apară John Wick 4, eu doar îmi spun părerea, nu am spus că așa o să se întâmple.
marius93 pe 17 decembrie 2019 09:01
Poti sa ai o parere sau mai multe, eu nu la asta m-am referit si nici nu am vrut sa te jignesc. Prin prostie am vrut sa-ti zic de fapt ca NU E IMPOSIBIL ca un actor sa faca filme back-to-back (spate in spate / unu dupa altu). Uite un exemplu foarte bun: Anul 2018 pentru The Rock - la sfarsit de primavara a terminat de filmat un nou sezon la serialul Ballers. Direct dupa asta, a inceput sa filmeze Jungle Cruise. Cum a terminat cu Jungle Cruise in toamna, s-a apucat de Hobbs and Shaw. Cum a terminat si cu ala in ianuarie anul asta, peste o saptamana a inceput sa filmeze Jumanji Next Level. Cu privire la promovarea unui film (interviuri pe la emisiuni etc), cand vine vorba de filme mari, de studio, blockbustere mentionate de tine, trebuie sa intelegi ca de cele mai multe ori la productii de genu', un actor filmeaza 1-2 zile, dupa care are liber 2-3 zile, si tot asa. In timpul asta liber, te asigur ca merge la emisiuni si da interviuri in avans. De ce filmele cu bugete mici, independente, sunt gata de filmat in 4-5 saptamani ? Pentru ca se lucreaza de luni pana sambata la ele, uneori chiar si duminica, este un ritm constant, nu se fac atatea pauze ca la filmele de studio.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells