Love Bus, în deschiderea Timishort 2014

1 Oct 2014
Popularul festival de scurtmetraje debutează pe 2 octombrie

Pe data de 2 octombrie, de la orele 19.00, are loc la Cinema Timiş deschiderea oficială a Festivalului de Film Timishort. În prezenţa a peste 30 de invitaţi internaţionali ai festivalului va fi proiectat în premieră la Timişoara Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti, un film colectiv regizat de Roxana Andrei, Mihai Mincan, Florin Babei, Constantin Radu Vasile, Andrei Georgescu. Protagoniştii acestuia sunt Ada Galeş, Cătălin Jugravu, Andrei Ion, Tania Popa, Iulia Ciochină, Andrei Seuşan, Bogdan Zamfir, Cătălina Crişan, Issabela Yang, Nicolas Teodorescu, Ştefan Mircea, Carla Teahă, Victoria Răileanu şi Alec Secăreanu.

Love Bus este un film omnibus format din cinci episoade separate, având fiecare câte o poveste de dragoste care se petrece în câte un cartier al Bucureştiului. Filmul a fost turnat în regim independent, cu studenţi proaspăt absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L. Caragiale” şi reprezintă debutul lor, colectiv, pe marile ecrane.

Episodul 1: “Iancului”
Alexandra are 20 de ani şi un singur scop: să se împace cu fostul iubit indiferent de riscurile la care se supune sau oamenii pe care-i răneşte.
Scenariul şi regia: Roxana Andrei.
Cu: Ada Galeş, Tania Popa, Cătălin Jugravu, Andrei Ion.

Episodul 2: “Drumul Taberei”
Bucureşti, România - Fairbanks, Alaska. 27 zile cu maşina. 25 de ore cu avionul. O secundă cu gândul.
Regia: Mihai Mincan.
Cu: Iulia Ciochină, Andrei Seuşan.

Episodul 3: “Unirii”
La o petrecere de adolescenţi, Bobo încearcă să-şi convingă iubita virgină să se culce cu el, dar Cătălina nu se simte pregătita şi îl refuză. Mai târziu, cei doi îşi vor găsi alinarea în braţele altora.
Regia: Florin Babei. Cu: Bogdan Zamfir, Cătălina Crişan, Issabela Yang, Răzvan Nicolas Teodorescu.

Episodul 4: “Tineretului”
Ştefan se reîntâlneşte cu o fostă colegă de liceu, se plimbă împreună prin parc şi decid să se revadă mai pe seară. După ce îşi cumpără iarbă, ajunge acasă şi află că fata a murit într-un accident.
Scenariul şi regia: Constantin Radu Vasile.
Cu: Ştefan Mircea, Carla Maria Teaha.

Episodul 5: “Cişmigiu”
George şi Andreea sunt un cuplu relaxat. Într-o zi, Andreea găseşte în baia lui George un ulei de masaj, a cărui apariţie George nu o poate explica.
Regia: Andrei Georgescu.
Cu: Vitoria Răileanu, Alec Secăreanu.

Intrarea la proiecţie este liberă.

Exploreaza subiecte similare:

Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells