Lucasfilm nu a stabilit viitorul francizei după Star Wars: The Force Awakens

de Cristina Grigore în 30 Mai 2017
Explicaţiile vin de la regizorul lui The Last Jedi, Rian Johnson, şi de la producătoarea seriei, Kathleen Kennedy

Cele mai profitabile şi de amploare francize Disney au traiectorii cât se poate de diferite – în vreme ce Universul Cinematografic Marvel a fost în mod evident plănuit în avans, pe mulţi ani înainte, personajele şi aventurile lor desfăşurându-se până în 2020, iată că saga Star Wars a evoluat de la film la film.

Acest lucru a fost evidenţiat de către producătoarea seriei, Kathleen Kennedy, într-un interviu acordat publicaţiei Vanity Fair. Ea a explicat că nu au existat paşi clari de continuare a trilogiei după The Force Awakens, de care să ştie şi J.J. Abrams: „Am discutat doar în linii mari despre direcţia în care ar putea-o lua povestea. Însă atunci când ştii că trebuie să dai tonul poveştii în cadrul fix al unei trilogii, trebuie să ai o idee a direcţiei spre care se îndreaptă saga, lăsând în acelaşi timp loc dezvoltării acesteia din punct de vedere creativ”.

Despre construcţia destul de neclară a viitoarelor poveşti Star Wars a oferit un indiciu şi Rian Johnson, regizorul lui Star Wars: The Last Jedi, într-o discuţie cu fanii pe Twitter. „Când au venit să vorbească cu mine, nu exista nici o parte a continuării trasate după The ForceAwakens”.

Există însă contradicţii în afirmaţiile lui Kennedy. La vremea morţii lui Carrie Fisher, producătoarea asigura că nu este nevoie să se modifice trilogia, deoarece „scenariul nu a fost încă scris”. O lună mai tărziu, spunea că Episode IX „s-ar fi axat mai mult pe Fisher”. De menţionat că Generalul Leia era o prezenţă confirmată în The Last Jedi, cum majoritatea scenelor ce o implicau fuseseră realizate înainte de moartea acesteia.

Deşi lipsa unei traiectorii clare, din punct de vedere creativ, a sagăi Star Wars, a îngrijorat unii fani, Kennedy susţine că totul este sub control în ceea ce priveşte rezultatul final şi viitorul francizei. O dovedesc, până acum, succesul imens obţinut de Episode VII şi primul spin-off Star Wars, Rogue One.

Lansarea lui Star Wars: The Last Jedi va avea loc pe 14 decembrie.

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Kathleen Kennedy, J.J. Abrams, Rian Johnson, Star Wars: The Last Jedi, Carrie Fisher, Rogue One: A Star Wars Story

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells