Michael Bay pariază pe realitatea virtuală. Pasionaţii de jocuri video vor avea în curând la dispoziţie titluri la care a lucrat regizorul

de Cristina Grigore în 16 Iun 2016
Cineastul s-a alăturat companiei de producţie cu accent pe VR The Rogue Initiative

Industria cinematografică a fost ireversibil transformată odată cu dezvoltarea programelor şi echipamentelor care au perfecționat din ce în ce efectele vizuale, astfel încât spectatorii să aibă o experienţă cât mai spectaculoasă şi mai intensă la vizionare.

Ultima frontieră pare să fie, în divertisment, realitatea virtuală, un pas spre care unii cineaşti de calibru ezită încă să se îndrepte – atât James Cameron, cât şi Steven Spielberg (care a anunţat deja un proiect de acest gen) privesc cu entuziasm acest canal de comunicare, însă îl privesc cu o oarecare prudenţă. Nu este şi cazul lui Michael Bay – criticat de altfel, pentru că, în ciuda succesului francizelor sale (Transformers, Teenage Mutant Ninja Turtles) tinde să se concentreze mai mult asupra aparenţei produsului, decât asupra substanţei.

Într-un comunicat de presă, preluat şi de Deadline.com, se menţionează că cineastul s-a alăturat recent infiinţatei The Rogue Initiative, o companie de producţie ce a strâns laolaltă nume talentate şi productive din industria jocurilor video, a realităţii virtuale (VR) a cinematografiei şi televiziunii, obiectivul de a produce conţinut AAA (jocuri de top, cu bugete mari de producţie şi marketing) orientat către zona VR, promisiunea de excelenţă a viitorului în materie de divertisment.

Pasionaţii de jocuri vor putea aşadar, beneficia curând de „viziunea unică şi profunda experienţă” a unei „forţe a industriei cinematografice”, după cum s-a exprimat directorul general şi co-fondatorul The Rogue Initiative, Pete Blumel. 

Exploreaza subiecte similare:

Michael Bay, James Cameron, Steven Spielberg, actor

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
TheJesus pe 16 iunie 2016 20:05
Mai jos unde imagini?
carmen_angelus_romila pe 28 octombrie 2018 10:23
Mi se pare un lucru destul de hazardat si cu dus-intors aceasta influienta nefasta al benzilor desenate asupra realizarilor cinematografice, iar precum vad, marii regizori, precum James Cameron şi Steven Spielberg, v-or tine seama de aceasta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells