Musicalul La La Land, cu Emma Stone și Ryan Gosling, deschide Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia

de Gloria Sauciuc în 20 Iun 2016
Filmul, un tribut adus musical-urilor clasice din „perioada de aur” a acestui gen la Hollywood, va avea premiera globală în cadrul competiţiei, pe 31 august

La La Land, o abordare contemporană a unui musical clasic, avându-i în rolurile principale pe Emma Stone, Ryan Gosling,  John Legend şi J.K. Simmons, va fi proiectat la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, anunţă organizatorii.

Filmul, un tribut adus musical-urilor clasice din „perioada de aur” a acestui gen la Hollywood, va avea premiera globală în cadrul competiţiei, pe 31 august.

Continuarea filmului debut din 2015, Whiplash, al lui Damien Chazelle, laureat cu mai multe premii Oscar, noul film îl pune pe Gosling în rolul unui pianist de jazz care se îndrăgosteşte de Stone, o actriţă în devenire, în Los Angeles-ul zilelor noastre. Pe măsură ce succesul apare, cei doi trebuie să facă alegeri care le vor şubrezi relaţia.

Chazelle a regizat după propriul scenariu, marcând o nouă colaborare cu Simmons, care a câştigat Oscarul pentru rol secundar întrupând un profesor sadic de tobe în Whiplash.

 Fred Berger, Garz Gilbert, Jordan Horowity şi Marc Platt au semnat producţia pentru La La Land  pentru studiourile Lionsgate în parteneriat cu Black Label Media, Gilbert Films, Imposter Pictures şi Marc Platt Productions. Lionsgate şi Summit Entertainment au relocat premiera în Statele Unite din iulie în decembrie pentru a plasa mai bine filmul pe sezonul premiilor.

La La Land este un film care nu doar reinventează genul musical-ului, ci şi oferă un nou punct de pornire, declara directorul de festival de la Veneţia, Alberto Barbera. Dacă Whiplash a fost revelaţia unui nou regizor, La La Land ar putea fi consacrarea lui definitivă, deşi precoce, printre marii regizori de la Hollywood.

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells