NASA îl asistă pe Tom Cruise pentru filmările unor scene plasate în spațiu

de Gloria Sauciuc în 7 Mai 2020
Stația Spațială Internațională ar putea juca un rol în istoria cinematografului

NASA lucrează împreună cu Tom Cruise la un film ce urmează să fie turnat la bordul Stației Spațiale Internaționale, scrie engadget.com, citând un articol al publicației Deadline. Acest gest ar putea ajuta NASA să transforme Stația Spațială Internațională într-o afacere profitabilă, iar filmul cu Tom Cruise ar fi un instrument de marketing.

Puține lucruri sunt mai autentice decât un film despre spațiu filmat pe orbită...

Intenția NASA din prezent, anume aceea de a face din spațiul cosmic o destinație comercială, a ajuns - așadar - la primele rezultate. Jim Bridenstine, administrator al agenției, a confirmat că ar urma să fie primul lungmetraj filmat în spațiu – și nu la bordul unui avion unde se simulează condițiile de zero gravitație. Bridenstine a evitat să dea detalii asupra filmului, însă o sursă a publicației Deadline relatează că nu e vorba despre Misiune: Imposibilă. Aceeași sursă susține că programul SpaceX, de a deschide publicului - contra cost - explorarea spațială a fost implicat.

O sursă a publicației Deadline relatează că filmările scenelor plasate în spațiu nu sunt pentru un film din seria Misiune: Imposibilă, ci pentru altă producție

NASA este hotărâtă să transporte americani în spațiu, ceea ce înseamnă că soluții precum capsulele Crew Dragon ar câștiga teren în viitorul apropiat. Programul Space X nu promite așa-numitele zboruri turistice mai devreme de a doua parte a anului 2021. Acestea se vor derula la bordul capsulei Crew Dragon.

Pe de altă parte, proiectul lui Tom Cruise se află într-o fază incipientă, fără o dată de lansare. 

Nu este ceva ieșit din comun că NASA vrea să lucreze cu producătorii de film. Tom Cruise este cunoscut pentru că își face singur numeroase cascadorii, adesea cu riscuri substanțiale. NASA, la rândul ei, are numeroase motive să facă echipă cu Tom Cruise. Așa cum explică publicația Tech Crunch, nu e vorba numai despre obiectivul lui Bridenstine de a „inspira o nouă generație de oameni de știință”. Acest gest ar putea ajuta NASA să transforme Stația Spațială Internațională într-o afacere profitabilă, iar filmul cu Tom Cruise ar fi un instrument de marketing.

„NASA este încântată să lucreze cu Tom Cruise la un film despre Stația Spațială Internațională! Avem nevoie de mass-media pentru a inspira o nouă generație de ingineri și de oameni de știință pentru a transforma în realitate planurile ambițioase ale NASA”, a mai declarat Jim Bridenstine.

Exploreaza subiecte similare:

Tom Cruise

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells